Cosite cu rahat, nuci si stafide

Postat de leoflori in Prajituri
5 Iun 2009 | 28107 vizualizari
Cosite cu rahat, nuci si stafide

cozonac ce nu necesita framantare puternica

Ingrediente

  •  aluat:
  • 50 gr. unt topit si racit
  • 300 ml. lapte caldut
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar ( + 1 lingurita pt.maia daca folositi drojdie proaspata)
  • un vf. sare
  • 1 budinca Dr.Oetker de vanilie (40 gr.)
  • 500 gr. faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 7 gr. SAU 25 gr. drojdie proaspata
  • Umplutura: 
  • 200 gr. stafide
  • 200 gr. rahat (in reteta erau caise confiate)
  • 100 gr. nuci
  • 8 linguri gem zmeura (ce gem va place si merge cu umplutura)
  • Glazura :
  • 4 linguri zahar pudra
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 linguri unt / margarina topit

Mod de preparare

Daca folosim drojdie proaspata se face maia (drojdie + 1 lgta zahar+1 lgta faina peste care torn laptele caldut si las 15 minute).
Eu am folosit drojdie uscata pe care am amestecat-o cu faina, am lasat 15 minute si am adaugat restul ingredientelor cu exceptia untului.
Formam un aluat (cam lipicios) si abia la sfarsit punem margarina / unt si framantam.
Lasam la dospit la cald 1 ora.

Dupa ce isi dubleaza volumul, impartim aluatul in 4 parti egale.Intindem pe fiecare in foaie dreptunghiulara si ungem cu 2 linguri de dulceata.Punem umplutura si apoi rulam ceva mai strans.Rulam si crestam cu un cutit ascutit, pe mijloc, pana in centrul ruloului.Le impletim cate 2 si punem in tava unsa sau/si tapetata cu hartie de copt.

Lasam iar la crescut 1 ora si apoi coacem 18-20 minute la 175 grade.

Dupa ce s-au racit le ungem din belsug cu glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosite cu rahat, nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu visine si crema de portocale cu frisca si mascarpone

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu visine si crema de portocale cu frisca si mascarpone

Blatul: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Punem uleiul, apoi laptele, praful de copt si faina. Albusurile le batem cu un praf de sare, pana devin spuma. Le...

Citeste continuarea

Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti

Postat de andaoana

Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti

Laptele impreuna cu zaharul si ciocolata rupta in bucati le punem la fiert impreuna si le amestecam continuu pana cand se topesc , atentie nu trebuie sa fiarba . Le luam de pe foc si mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2009, 13:45
Ce frumoase sunt cositele ! Si aluatul imi place cum a iesit. Trebuie incercat neaparat !
la 05.06.2009, 22:48
aluatul este incredibil de pufos, unde pui ca nici nu trebuie framantat. "secretul" este praful de budinca adaugat in aluat.
la 04.11.2009, 23:56
Arata ca un cozonac dar mai bun
Cum este la gust? Pare interesant mai ales cu caise confiate
la 05.11.2009, 09:58
Julia, este un aluat pufos iar combinatia umpluturii o poti face dupa preferinte. incearca reteta,merita! mai ales ca nu framanti la greu ca la cozonac.
la 05.11.2009, 10:50

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking