Pandispan cu crema de iaurt

Postat de goldielocks in Prajituri
6 Mar 2011 | 12013 vizualizari
Pandispan cu crema de iaurt

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 varf de cutit cu sare

Ingrediente pentru crema

  • un kg de iaurt simplu
  • 2 plicuri de gelatina
  • pt aromatizat am folosit coaja de lamaie,esenta de lamaie si un pliculet de finesse cu aroma de lamai
  • 150 gr zahar(sau dupa gust)

 

Mod de preparare

Separam albusurile si galbenusurile, albusurile se bat spuma tare impreuna cu sarea.Separat, frecam galbenusurile cu zaharul .Punem apoi crema de galbenusuri peste spuma de albusuri, impreuna cu faina si cacao;amestecam bine cu o lingura de lemn pt a incorpora compozitia,nu se folosim praf de copt,pentru ca nu vrem ca blatul sa se umfle foarte mult,astfel prajitura va iesi foarte eleganta.

Se toarna compozitia intr-o tava obisnuita de prajitura,nici prea mare,nici prea mica,se tine in cuptorul preincins timp de 30-35 min.Se lasa la racit.

Mixam iaurtul, zaharul,aromele, pana cand obtinem o crema omogena.Preparam gelatina dupa instructiunile de pe pachet si o turnam in crema.Dupa ce scoatem blatul de la cuptor, il lasam la racit pe un gratar. Dupa ce s-a racit il punem inapoi in tava,turnam crema peste si lasam la racit in frigider,cel putin 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu blat umed si mure

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat umed si mure

Pentru blat: Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se...

Citeste continuarea

Desert cu pandispan, crema cu iaurt si dulceata de merisoare

Postat de rocsi_1612

Desert cu pandispan, crema cu iaurt si dulceata de merisoare

Pandispanul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat, mixati pana obtineti o bezea ferma si lucioasa. Puneti galbenusurile si untul topit, mixati....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2011, 12:01
deliciossss
la 06.03.2011, 12:28
wowwwww ce bine arata
la 06.03.2011, 12:40
da' bine mai arata
la 06.03.2011, 14:04
mai ai si pentru mine?
la 06.03.2011, 14:06

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking