Ingrediente
- 5oua
- 5 linguri de ulei
- 220 gr zahar brun
- 180 gr faina
- esenta de vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 linguri cu ornamente (bombonele) de cacao
- un praf de sare zahar pudra-pentru ornat
- unt-pentru tapetat forma
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma cu sarea apoi se adauga treptat zaharul, mixand circa 20 min. Se adauga treptat uleiul , amestecand usor cu lingura de jos in sus. Vine randul galbenusurilor....incorporam galbenusurile unul cate unul , esenta de vanilie,coaja rasa de la lamaie si la final faina putin cate putin. Din compozitia rezultata oprim 2-3 linguri pe care le amestecam cu ornamentele de ciocolata folosind mixerul.Ornamentele de cacao vor da compozitiei o culoare asemanatoare cu cacao ,o parte din ele ramanand intregi .Se unge o forma de chec cu unt si apoi se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia.Peste compozitie se adauga amestecul cu ornamentesi se da la cuptor timp de 45-50 minute la foc mic. Dupa ce s-a copt (facem testul cu scobitoarea), oprim cuptorul si lasam forma inauntru cu usa intredeschisa pentru circa 10 minute.Scoatem apoi forma din cuptor si lasam sa se raceasca , dupa care il pudram pandispanul cu zahar pudra si ........gata...........feliem si............pofta buna!
Reteta care m-a inspirat in "confectionarea" acestui pandispan este a Licutei http://licutamarin.blogspot.com/2011/06/pandispan-perfect.html,o persoana draga mie ,cu un blog care ma farmeca atat prin ceea ce"confectioneaza" dar si prin felul de prezentare.Multumesc ,Licuta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu zahar brun si ornamente de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (93)
|