Panna - cotta

Postat de JulyCris in Prajituri
13 Ian 2014 | 4193 vizualizari
Panna - cotta

Am facut prima data acest minunat desert dupa ziua fiica-mii. Cu niste frisca ramasa,m-am gandit la o intrebuintare. Am pus mana pe caietelul cu retete si...i-am gasit.

Ingrediente

  • 500 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte rece
  • 100 gr zahar
  • 1 plic gelatina
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare

Se pune gelatina sa se dizolve in laptele rece cca 5 minute.Intre timp se pune frisca cu zaharul pe foc. Nu se fierb! Cand da semne ca incepe sa fiarba,se toarna gelatina cu laptele. Se amesteca bine si se ia de pe foc.Se pune vanilia dupa gust si se toarna in forme de silicon.Se dau la rece pt cel putin 2 ore inainte de servire. Se rastoarna si se orneaza cu topping de caramel,fructe de padure,etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna - cotta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert panna cotta cu capsuni la pahar

Postat de oanapl

Desert panna cotta cu capsuni la pahar

Pui gelatina la hidratat în 30ml apă, pentru aproximativ 10 minute.  Într-o cratiță pui băutură bio de ovăz Naturli, esența de vanilie și zahărul...

Citeste continuarea

Desert Panna Cotta cu vanilie si gem

Postat de licurici_lra

Desert Panna Cotta cu vanilie si gem

Gelatina se pune la hidratat in apa. Frisca lichida, laptele, zaharul si pastaia de vanilie se pun sa fiarba, la foc mic. Cand dau in clocot, se opreste focul si se adauga gelatina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2014, 14:23
Imi pare rau ca fotografiile nu sunt atat de expresive. Cele facute cu aparatul,nu mi se incarca,se pare ca sunt prea mari,asa ca apelez la cele facute cu telefonul...
la 13.01.2014, 19:36
Gustul conteaza! bun venit!
la 13.01.2014, 19:45
Yamiii...
la 13.01.2014, 19:49
la 13.01.2014, 22:58

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking