Ingrediente
- 200 ml frisca lichida
- 10 gr gelatina
- 200 ml lapte
- 100 gr ciocolata alba
- cateva flori de lavanda
- 2-3 linguri de zahar (daca va place mai dulce)
- Pt servit : sirop de coacaze negre
Mod de preparare
Punem gelatina la innmuiat intr-un pic de apa rece .
Laptele impreuna cu ciocolata rupta bucati se pun la incalzit , pana se dizolva ciocolata , si adaugam gelatina (atentie sa nu fiarba laptele ) , amestecam pana cand se dizolva si gelatina .
Punem floricele de levantica (nu foarte multe , eu am pus de la 4 fire) ,si lasam sa stea .
Frisca o batem usor cu mixerul si adaugam laptele cald peste , omogenizam si punem in forme , sau in pahare .
Frisca nu trebuie batuta tare , trebuie doar sa faca spuma deasupra (sa se aereze putin), dar nu e nici o problema daca nu o bateti deloc si amestecati direct cu laptele caldut .
Dam la rece pentru cateva ore (cel putin 2) si servim alaturi de ceea ce va place . Eu am avut pe masa sirop de coacaze negre, dar merge cu orice altceva .
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu levantica" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|