Panna cotta de lamaie cu fructe de padure

Postat de Retetegg in Dulciuri
22 Noi 2012 | 4470 vizualizari
Panna cotta de lamaie cu fructe de padure

Am facut o panna cotta cu aroma de lamaie, imbracata apoi intr-un sos dulce acrisor de fructe de padure si insotita de zmeura delicioasa! Un super rasfat si o incantare pentru papilele gustative :)

Ingrediente

  • 300 ml lapte dulce,
  • 200 ml frisca lichida (sau smantana dulce),
  • 250 g zahar,
  • 2 plicuri gelatina (20 g),
  • 1 zahar vanilat,
  • 1 esenta concentrata de lamaie,
  • fructe de padure.

Mod de preparare

Am pus intr-un vas laptele si l-am incalzit (doar cald nu fiert). Am pus 150 g zahar si am amestecat pana s-a topit.

Am dat vasul deoparte si am adaugat frisca lichida, gelatina hidratata, esenta concentrata de lamaie si zaharul vanilat.

Am pus pe foc din nou, am omogenizat cu un tel si am lasat pana s-a incalzit din nou compozitia (fara sa fiarba).

Cateva pahare le-am umezit cu apa rece si am pus budinca in ele. Le-am asezat inclinate pentru mai mult efect, dar se vad foarte ok si lasate drepte.

Am lasat in frigider 3-4 ore inainte de servire.

Am servit cu piure de fructe de padure, facut din fructe de padure semicongelate, amestecate cu 100 gr zahar si pasate cu blenderul.

Am decorat cu zmeura parfumata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta de lamaie cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert panna cotta cu lapte de migdale si coulis de fructe de padure

Postat de ctlina

Desert panna cotta cu lapte de migdale si coulis de fructe de padure

Diluati gelatina agar agar in 2 linguri de lapte rece. Intr-o cratita incalziti laptele, smantana, coaja de lamaie, vanilia si indulcitorul. Cand ajunge la fierbere adaugati gelatina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2012, 10:31
eu m-am lecuit cu inclinatul paharelor )) dupa ce mi-am spart un pahar fain,dar mai ales ca-mi venea sa culeg continutul de pe jos cat era de bun.
nu stiu daca mi-a parut mai rau dupa pahar ori dupa desert
Bunut ce ai facut tu
la 22.11.2012, 10:37
Foarte frumos arata!
la 22.11.2012, 10:46
Ce bine arata
la 22.11.2012, 10:56
Foarte bine arata !
la 22.11.2012, 10:58
Dia, eu am zis sa fie asa de efect, ca bun era si daca mancam din cratita
Eu sparg mereu pahare cand spal vase, da' am chestia asta de cand eram mica si nu cred ca o sa scap de ea, pur si simplu imi aluneca si paaaf Si ce rau imi pare ca mai ramane iar un set incomplet

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking