Ingrediente
- 350 ml frisca lichida
- 50 ml sirop de menta
- 250 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 20 gr gelatina
- Esenta de vanilie
- Tort gelee rosu+ sirop de zmeura
- Tort gelee transparenta+ sirop de menta
- Ciocolata
- Caise,fructe de padure
Mod de preparare
Gelatina o punem la hidratat cu 100 ml lapte.
Preparam tort gelee rosu cu sirop de zmeura.Punem in pahar cateva fructe si turnam gelatina rosie.
Laptele ramas(150 ml) il punem la fiert impreuna cu zaharul.Fierbem 2-3 minute.Frisca o amestecam cu siropul de menta.
Luam laptele de pe foc si punem frisca.Punem vasul iar pe foc si aducem la punctul de fierbere(dar nu fierbem).
Incalzim gelatina si o punem in amestecul de frisca.Adaugam si esenta de vanilie.Lasam sa se racoreasca putin amestecul,apoi turnam peste gelatina rosie.
Dupa ce s-a racit punem vasele la frigider.Daca vrem sa rasturnam continutul,ungem bolul cu putin unt sau ulei.Inainte de a-l rasturna punem bolul in putina apa calda.
Cam intr-o ora amestecaul se va inchega.
Eu am mai pus cateva fructe deasupra,apoi ciocolata sau jeleu de menta.
Gata desertul ….de facut si de mancat!!!!
Dar v-am lasat reteta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta mentolată" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (54)
|