Panna cotta Tricolor

Postat de Sim0naWorld in Dulciuri
1 Dec 2012 | 3892 vizualizari
Panna cotta Tricolor

Acum cativa ani am constatat ca romanii nu respecta steagul sau insemnele nationale.. Mi-am dat seama de asta, in perioada in care locuiam in Danemarca.. In curtea fiecarui danez exista cate un catarg.. si un steag arborat.. sau coborat in berna, atunci cand familia intampina probleme.. Mi-ar place sa vedem si la noi acest lucru!! Mi-ar place ca steagul sa fie mai des vazut in mana unui roman, nu doar la meciurile de fotbal mai importante, sau de 1 Decembrie... Mi-as dori cam multe :) Coincidenta sau nu, anul acesta tata s-a "inarmat" cu 6 metri de material, din care si-a dorit un steag :)) Si, binenteles, cine-i putea satisface dorintele, decat fi-sa, aduca yo! Si a iesit o frumusete de steag, de 1,50 x 80, ca doar nu eram nebuna sa-l fac de 6 m :P

Ingrediente

  • 300 ml lapte dulce
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • 1/2 esenta lamaie
  • zeama de la 1/2 lime
  • coaja de lamaie
  • 2 plicuri gelatina
  • colorant alimentar albastru Wilton
  • 100 g zahar pudra
  • mure congelate

Mod de preparare

Gelatina am pus-o la hidratat in apa, conform indicatiilor date de producator.

Laptele l-am  pus la incalzit. Am adaugat 200 g si zaharul vanilat si am amestecat pana acesta s-a topit. Am luat vasul de pe foc si am adaugat smantana, amestecand bine. Am pus si gelatina hidratate, esentele, zeama de lime si coaja de lamaie. Am pus din nou vasul pe foc si l-am adus la punctul de fierbere, fara insa a-l lasa sa clocoteasca. Compozitia am impartit-o in doua:  una am lasat-o asa, iar cealalta am amestecat-o cu colorantul.

Am umezit cateva pahare, am pus din compozitia albastra si am dat paharele la congelator pentru cca 30 minute. Intre timp, compozitia galbena ramasa, am tinut-o la cald, acoperind vasul cu un capac.

Am scos paharele din congelator si am turnat si compozitia ramasa, formand straturi egale. Am dat din nou compozitia la congelator pentru cca 20 minute, apoi le-am tinut in frigider. 

Cu cca o ora inainte de servire am pregatit piurelul de mure, pe care l-am amestecat cu zaharul pudra, incalzindu-l putin pe foc. Am turnat piureul peste compozitia galbena (in poze nu-i atat de galbena cat era in realitate...), si am dat la frigider. Am decorat cu mure proaspete si.. am servit cu pofta!!
Mie mi-au iesit 4 pahare maricele.. Combinatia de vanilie - lamaie - mure este nemaipomentita!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta Tricolor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sfintisori

Postat de rocsi_1612

Sfintisori

Aluatul: Laptele il incalzim putin, cat sa fie caldut. Intr-un castron amestecam drojdia, cu 1 lingura lapte si o lingura zahar, apoi o lasam 10 minute sa creasca. Ouale le batem spuma cu...

Citeste continuarea

Cosulete cu dovleac

Postat de andaoana

Cosulete cu dovleac

Foile de placinta le decongelam . Intindem fiecare foaie pe blatul de lucru si o ungem cu ulei de floarea soarelui sau cu unt topit ( eu am folosit ulei ). Fiecare foaie o taiem pe lung in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2012, 11:54
vad ca azi gatesti in tema
la 01.12.2012, 12:02
Delicios!
la 01.12.2012, 12:05
ce bine arata
la 01.12.2012, 12:11
ce super arata
la 01.12.2012, 12:33
foarte frumoase!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking