Papoutsakia (Vinete umplute cu carne)

Postat de Julie in Mancaruri cu carne
23 Aug 2011 | 12917 vizualizari
Papoutsakia (Vinete umplute cu carne)

Papoutsakia -sau papucei (παπουτσάκια), o alta reteta din minunata bucatarie greceasca. Vinetele umplute cu carne se numesc astfel, pentru ca se aseamana cu niste papuci mici.

Ingrediente

  • 1 vanata mare,
  • 200 g carne tocata,
  • 1 ceapa,
  • 3 rosii, 
  • sare,
  • piper,
  • ulei, 
  • sos bechamel,
  • cascaval.

Mod de preparare

Vanata se taie in doua pe lungime si se lasa pentru 30 minute in apa sarata, pentru a nu fi amara. Se scoate din apa, se sterge si se pune la prajit in putin ulei, pana se inmoaie bine pe ambele parti. Se aseaza intr-o tava si se apasa miezul cu o lingurita, facand loc pentru umplutura. Nu este necesar ca tava sa fie unsa cu ulei.

Umplutura:

Ceapa tocata marunt se inabusa in 3 linguri ulei si 3 linguri apa. Se adauga carnea si se lasa pana isi schimba culoarea, amestecand continuu. Se toarna 100 ml apa fierbinte, se acopera vasul si se lasa sa fiarba pana ce apa scade si carnea este gatita. Se pun rosiile, decojite si date pe razatoare, sare si piper. Se mai lasa 5-6 minute si se opreste focul.

Asamblarea:

Jumatatile de vinete se umplu cu amestecul de carne, se aseaza deasupra cate 2-3 linguri cu sos bechamel si se acopera cu un strat de cascaval ras. Se da tava la cuptor pentru 15- 20 minute, la foc iute.
Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papoutsakia (Vinete umplute cu carne)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ardei umpluti cu carne

Postat de MotanLaOale

Ardei umpluti cu carne

Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nerviri si se cresteaza cu cutitul in cruce la fund (pentru a iesi aerul la fiert). Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa...

Citeste continuarea

Mâncărică de legume cu cârnaţi afumaţi

Postat de ela2015

Mâncărică de legume cu cârnaţi afumaţi

Pregătim legumele.  Le spălăm, le curăţăm, le îndepărtăm seminţele şi le tăiem  (ceapa o tocam mărunt, morcovii rondele, ardeii şi dovlecelul cubuleţe)....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2011, 09:45
ma servesc ca mi place cum arata
la 23.08.2011, 10:20
la 23.08.2011, 11:11
te-ai profilat pe vinete
la 23.08.2011, 11:58
chiar senzational...
la 23.08.2011, 12:37

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking