Pappardelle cu pesto de rucola, rosii mici si squacquerone

Postat de GretaRachita in Pt. paste
6 Ian 2014 | 3731 vizualizari
Pappardelle cu pesto de rucola, rosii mici si squacquerone

Este o situatie dramatica pentru mine...chiar este necesar sa pleci in fiecare an? De ce? Eu nu vreau sa pleci! Sunt asa de fericita alaturi de ea!!! Ea ma dezmiarda, ma face sa ma simt bine,imi da atata fericire, imi transmite o satre de exaltare, ma face sa ma indragostesc, sa iubesc, ma face sa devin din nou copil...si apoi dintr-o data ... pufff ... dispare ... tot ce lasa in urma e melancolia. Ma intristeaza mereu plecarea sa si asta pntru ca eu iubesc caldura sa, iubesc zilele ei lungi, iubesc sa ma trezesc sa fiu inconjurata de lumina si sa realizez ca imi raman atatea ore in care sa ma bucur de lumina, ca pot sa fac asa de multe lucruri, ca pot sa schimb atatea in viata mea pana ce va fi din nou intuneric. Iubesc sa ma trezesc dimineata sa imbrac o rochita lejera si sa iu gata de plecare, iubesc sa simt mangaierea soarelui pe pielea mea, iubesc sa mananc afara pe terasa, ador sa manc la micul dejun iaurt rece, proaspat cu cereale si o cupa de inghetata (sau 2-3 cupe :)), ador sa manac inghetata in toate modurile si cu toate aromele posibile, o inghetata BUNA, proaspata... racoritoare. De fiecare data cand ea pleaca devin nostalgica, trista, serioasa, incep sa ma gandesc la toate, sa ma analizez, sa analizez tot ce ma inconjoara,sa devin critica, incep sa imi fac bilantul pentru inalul de an. Cand pleaca ea simt ca a mai trecut un an, ca sunt mai invarsta del anno; ma uit in oglinda si vad noi urme lasate de timp si noi semne lasate de placerea mea pentru inghetata :). Incep sa imi fac noi planuri si sa muncesc in greu, sa ma pregatesc pentru urmatoarea intalnirea cu ea. Inerc mereu...si imi promit ca data viitoare ma va gasi schimbata: ma fericita, mai sigura pe mine, mai satisfacuta de ceea ce am realizat, mai bine in toate...si muncesc...si muncesc...si incerc si reincerc...visez sa ii pot spune odata ca nu ma intereseaza daca pleci , oricum pentru mine e intodeauna soare, e intotdeauna cald... dar pentru moment nu pot sa ii spun decat: nu pleca VARA!! NU pleca!!

Ingrediente

  • 300 g pappardelle
  • o legatura de rucola
  • 4-5 rosioare
  • 2- 3 linguri squacquerone (branza proaspata cremoasa. In lipsa acesteia o puteti inlocui cu ricotta, dar daca aveti posibilitatea de a cumpara squacherone vi-l recomand din toata inima)
  • 5 – 6 nuci
  • jumatate catel de usturoi
  • Parmigiano Reggiano 50 g
  • Pecorino 50 g (o branza de oaie maturata)
  • Ulei de masline extrvirgin
  • Sare

Mod de preparare

Punem la fiert intr-o oala apa pentru paste. Intre timp spalam rucolasi o punem intr-un mixer impreuna cu nucile, parmigiano, pecorino, usturoiul, sare, ulei de masline. Mixam la o viteza mica si mai adaugam din cand in cand ulei pana ce ajungem la consistenta dorita. Mie imi place sa fie mai cremos si mai putin uleois.

Punem pastele la fiert si intre timp, intr-o tigaie incalzim un fir de ulei si coacem putin roasioarele taiate in doua.  Scurgem pastele de apa (tinand deoparte putina apa din cea in care am fiert pastele). Adaugam in tigaia cu ulei si rosioare crema de rucola, putina apa in care am fiert pastele, squacquerone, amestecam bine si iata vara mea...imi lipseste atat de mult...

Un pupic tuturor cititorilor de pe bucataras.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Pappardelle cu pesto de rucola, rosii mici si squacquerone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sos de rosii pentru pizza sau paste

Postat de xana

Sos de rosii pentru pizza sau paste

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline pana se inmoaie. Punem pasta de rosii concentrata si usturoiul si se mai lasa la calit 3-4 minute. Se adauga apoi 500 ml de pasta de...

Citeste continuarea

Tagliatele cu rosii chery si pesto din dovlecei

Postat de doralinda72

Tagliatele cu rosii chery si pesto din dovlecei

Taiati rosiile in doua, puneti-le intr-un vas rezistent la cuptor si stropiti cu putin ulei de masline, sare si piper si lasati sa se rumeneasca la cuptorul incins in prealabil la 220C ptr cca 12...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2014, 19:39
Bine ai venit in gasca noastra
la 08.01.2014, 00:55
bine v-am gasit rocsi
la 13.03.2014, 15:16

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking