Ingrediente
- 1 capatana de usturoi,nedesfacuta
- 350g pappardelle(paste fainoase in forma de panglici)
- 1lingura ulei de masline
- 1 ceapa mijocie, tocata marunt
- 175g ciuperci asortate
- 225g spanac frunze
- 300ml frisca lichida nebatuta(35% grasime)
- 1/2 zeama de lamaie
- sare si piper
- parmezan ras pentru servit
Mod de preparare
Se coace usturoiul intreg la cuptor invelit in folie de aluminiu 15-20 min sa se inmoaie.
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet,se scurg se se tin la cald.Se pune o tigaie cu ulei la incins si se adauga ceapa tocata pana se inmoaie.Se adauga ciupercile si miezul de usturoi si inabusiti inca 2 min ,apoi adaugati sucul de lamaie si se fierbe inca 2 min.Adaugati,amaestecand frunzele de spanac si frisca.Asezonati cu sare si piper,apoi mai tineti pe foc pana cand frunzele de spanac s-au inmuiat usor.
Serviti pastele cu parmezan presarat deasupra.Acest preparat se poate face si fara spanac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pappardelle cu sos de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (1)
|