Pappardelle cu sos de spanac

Postat de silvi0ara in Spaghete
23 Feb 2010 | 4537 vizualizari
Pappardelle cu sos de spanac

Ingrediente

  • 1 capatana de usturoi,nedesfacuta
  • 350g pappardelle(paste fainoase in forma de panglici)
  • 1lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mijocie, tocata marunt
  • 175g ciuperci asortate
  • 225g spanac frunze
  • 300ml frisca lichida nebatuta(35% grasime)
  • 1/2 zeama de lamaie
  • sare si piper
  • parmezan ras pentru servit

Mod de preparare

Se coace usturoiul intreg la cuptor invelit in folie de aluminiu 15-20 min sa se inmoaie.

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet,se scurg se se tin la cald.Se pune o tigaie cu ulei la incins si se adauga ceapa tocata pana se inmoaie.Se adauga ciupercile si miezul de usturoi si inabusiti inca 2 min ,apoi adaugati sucul de lamaie si se fierbe inca 2 min.Adaugati,amaestecand frunzele de spanac si frisca.Asezonati cu sare si piper,apoi mai tineti pe foc pana cand frunzele de spanac s-au inmuiat usor.

Serviti pastele cu parmezan presarat deasupra.Acest preparat se poate face si fara spanac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pappardelle cu sos de spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spaghete in sos de Ketchup cu ardei, ciuperci si carnati

Postat de Satisfyyourcravings

Spaghete in sos de Ketchup cu ardei, ciuperci si carnati

Ceapa, ardeiul si ciupercile se taie felii. Usturoiul se piseza sau se toaca. Carnatii se taie in bucati nu foarte mici.  Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj....

Citeste continuarea

Beef Stroganoff

Postat de gabrielacuisine

Beef Stroganoff

Spalam carnea apoi o feliem foarte subtire perpendicular pe fibra cam de 4 mm. Intr-un wok sau tigaie teflonata topim putin untul si apoi adaugam ciupercile feliate, ceapa tocata marunt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2010, 22:34
sincer ,imi fac cu ochiul!

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking