Paprikas de pui cu galuste - la Multicooker

Postat de timea in Pui
7 Iul 2014 | 10690 vizualizari
Paprikas de pui cu galuste - la Multicooker

Este una din mancarurile mele preferate inca de cand eram mica. Am facut reteta si la Multicooker si a iesit o bunatate asa cum era de asteptat.

Ingrediente

  • 800 gr carne de pui, ciocanele de pui am folosit eu
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 rosie
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare de mare
  • un pic de piper
  • 2 lingurite rase boia de ardei dulce
  • 2 cani de apa
  • Pentru galuste
  • 1 ou mai mare
  • 2 linguri faina
  • un pic de sare
  • Optional: 1 lingura faina cu 50 ml lapte sau smantana
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Punem uleiul in vasul de la cooker si pornim aparatul pe functia 'Fry' selectand timpul pe 10 minute.

Curatam si spalam dupa caz ceapa si ardeiul, le tocam marunt si le adaugam in uleiul incins. Adaugam  rosia decojita si tocata marunt. Amestecam si le lasam sa se caleasca putin.

Adaugam pulpele, sarea si piperul si turnam apa peste ele.

Inchidem capacul, selectam functia 'Stew' si apasam butonul 'Start'

Cu aproximativ 20 de minute inainte de a se opri (urmarit afisajul) adaugam paprika si pregatim galustele.

Batem oul cu sarea cu o furculita si adaugam treptat faina. Omogenizam bine sa nu ramana cocoloase.

Cu o lingurita mica luam cate o jumatate de lingurita din oul cu faina si adaugam in tocanita. 

Acoperim din nou si lasam sa fiarba galustele de faina.

La final daca dorim un sos putin mai gros, intr-un bol, amestecam o lingura de faina cu un pic de lapte sau smantana, omogenizam cu putina zeama de la tocanita si o adaugam peste tocanita. Lasam sa mai fiarba 2-3 minute si oprim aparatul adaugand patrunjel verde tocat. 

Servim mancarea calda cu rosii proaspete. 

Pofta mare va doresc! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paprikas de pui cu galuste - la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Copanele de pui, cu ciuperci si usturoi

Postat de Patricia_Iordache_79

Copanele de pui, cu ciuperci si usturoi

Spalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti. Tocam marunt ceapa, ardeiul il taiem julienne sau cubulete si le adaugam peste copanelele rumenite....

Citeste continuarea

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

Postat de RODIMUR

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

Pieptul de pui se spală și se fasonează. Se condimentează pieptul de pui, pe ambele fețe, cu: sare, piper și condimente pentru pui și se lasă 4-5 minute astfel, ca să se pătrundă....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2014, 21:14
foarte bun
la 07.07.2014, 21:15
Imi place si papricasul si galustele!
la 07.07.2014, 21:15
Cel mai bun
la 07.07.2014, 21:16
ma bucur ca va place
la 07.07.2014, 21:21
Foarte apetisant!

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking