Paprikas de pui cu galuste - la Multicooker

Postat de timea in Pui
7 Iul 2014 | 10686 vizualizari
Paprikas de pui cu galuste - la Multicooker

Este una din mancarurile mele preferate inca de cand eram mica. Am facut reteta si la Multicooker si a iesit o bunatate asa cum era de asteptat.

Ingrediente

  • 800 gr carne de pui, ciocanele de pui am folosit eu
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 rosie
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare de mare
  • un pic de piper
  • 2 lingurite rase boia de ardei dulce
  • 2 cani de apa
  • Pentru galuste
  • 1 ou mai mare
  • 2 linguri faina
  • un pic de sare
  • Optional: 1 lingura faina cu 50 ml lapte sau smantana
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Punem uleiul in vasul de la cooker si pornim aparatul pe functia 'Fry' selectand timpul pe 10 minute.

Curatam si spalam dupa caz ceapa si ardeiul, le tocam marunt si le adaugam in uleiul incins. Adaugam  rosia decojita si tocata marunt. Amestecam si le lasam sa se caleasca putin.

Adaugam pulpele, sarea si piperul si turnam apa peste ele.

Inchidem capacul, selectam functia 'Stew' si apasam butonul 'Start'

Cu aproximativ 20 de minute inainte de a se opri (urmarit afisajul) adaugam paprika si pregatim galustele.

Batem oul cu sarea cu o furculita si adaugam treptat faina. Omogenizam bine sa nu ramana cocoloase.

Cu o lingurita mica luam cate o jumatate de lingurita din oul cu faina si adaugam in tocanita. 

Acoperim din nou si lasam sa fiarba galustele de faina.

La final daca dorim un sos putin mai gros, intr-un bol, amestecam o lingura de faina cu un pic de lapte sau smantana, omogenizam cu putina zeama de la tocanita si o adaugam peste tocanita. Lasam sa mai fiarba 2-3 minute si oprim aparatul adaugand patrunjel verde tocat. 

Servim mancarea calda cu rosii proaspete. 

Pofta mare va doresc! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paprikas de pui cu galuste - la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocanita din pipote si inimi de pui

Postat de CameliaComan

Tocanita din pipote si inimi de pui

Pentru inceput trebuie sa despicam inimioarele si sa indepartam resturile de sange.Apoi spalam bine pipotele si inimioarele.Intr-o oala trebuie sa punem la fiert 1 litru de apa.Cand da in clocot...

Citeste continuarea

Quesadilla cu pui

Postat de rocsi_1612

Quesadilla cu pui

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet, il taiem bucati potrivite pe care o sa le batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un bol amesteca mustarul, uleiul, putina sare si piper, boiaua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2014, 21:14
foarte bun
la 07.07.2014, 21:15
Imi place si papricasul si galustele!
la 07.07.2014, 21:15
Cel mai bun
la 07.07.2014, 21:16
ma bucur ca va place
la 07.07.2014, 21:21
Foarte apetisant!

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking