Parfait cu biscuiti

Postat de carmenvlad in Prajituri
5 Apr 2011 | 14201 vizualizari
Parfait cu biscuiti

Odinioara era prajitura mea preferata.

Ingrediente

  • 8 linguri zahar
  • 50 g cacao
  • 1 ceasca apa
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 3 oua
  • 200 g biscuiti
  • 1 pachet unt (200g)
  • 1 cescuta lapte cu cacao (pentru inmuiat biscuitii)
  • 14 biscuiti pentru tapetat tava

 

Mod de preparare

Se face un sirop din zahar, cacao, apa si zahar vanilat. Se lasa sa se raceasca. Se spumeaza untul cu cele trei galbenusuri, unul cate unul si se adauga siropul caldut putin cate putin. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu biscuitii sfaramati. Se adauga biscuitii peste compozitia de unt. Se amesteca usor si se pune compozitia intr-o forma de check tapetata cu o folie alimentara. Pe fundul tavii se pun biscuiti inmuiati in lapte cu cacao.  Se apasa compozitia bine cu lingura sa nu ramana goluri de aer si se da la congelator. Se serveste cu frisca, ciocolata rasa sau caramel. Eu am pus putin caramel deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Parfait de mure, pe pat de biscuiti cu migdale

Postat de Lia1

Parfait de mure, pe pat de biscuiti cu migdale

1. Pregateste o tava ca de chec (cca. 11 x 25 cm, 1 1/2 litri) pe care o infoliezi la interior cu folie din plastic alimentara. Atentie! Forma daca este de dimensiuni mai mari, trebuie sa modifici...

Citeste continuarea

Parfait cu căpşuni şi cireşe

Postat de alice_ciobanu

Parfait cu căpşuni şi cireşe

Parfait-ul il facem astfel: Ungeţi cu ulei/grăsime o tavă de chec (de 2 litri) şi apoi puneţi folie alimentară (din aceea  transparentă..pentru alimente...). Albuşurile le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2011, 10:55
grozav
la 05.04.2011, 11:25
la 05.04.2011, 13:16
bun bun
la 05.04.2011, 15:11
la 05.04.2011, 16:05
imi place

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking