Parfe tricolor cu nuca si alune

Postat de Ina in Dulciuri
24 Apr 2010 | 16069 vizualizari
Parfe tricolor cu nuca si alune

Nu face ace de gheata ! Consistenta este cremoasa si nu se amesteca fazele intre ele. Reteta mi-a fost publicata in revista "practic in bucatarie" - nr. 7/ 2007

Ingrediente

  •  3 vase mai mari (cca. 3 litri  fiecare),
  •  9 oua,
  • 250 g. zahar,
  • 500 ml. frisca lichida,
  • 3 pliculete cu zahar  vanilinat sau o esenta vanilie
  • 3 lingurite cu nes,
  • 3 lingurite cu cacao,
  • 1 fiola esenta de rom.

Mod de preparare

 In  cele  3  vase  se  va  prepara  inghetata  de  vanilie, nes si cacao,  astfel:

VASUL I:     3 galbenusuri  se  amesteca  cu  3 pliculete cu zahar  vanilinat;

VASUL II:    3 galbenusuri  se  amesteca  cu  3 pliculete cu nes;

VASUL III:   3 galbenusuri  se  amesteca  cu  3 lingurite cu cacao  si  o  fiola esenta de rom. ( este  de  preferat  ca  cele  3  lingurite  cu  cacao  sa  se  adauge  dupa  ce  se  face  spuma  de  albus,  in  caz  contrar  galbenusurile  se  intaresc, iar  cacaoa  nu  se  dizolva  bine.)

Cele  9  albusuri  se  bat  spuma  cu  250g. zahar,  iar  spuma  se  imparte  in  mod  egal  in  cele  3  vase,  mixand  bine.

Cei  500 ml. frisca lichida  se  bat  bine,  iar  continutul  se  imparte  in  mod  egal  in  cele  3  vase,  mixand  bine.

Se  obtin  astfel  cele  3  tipuri  de  inghetata,  care  se  aseaza  in  vasul  care  va  fi  dat  la  congelator  in  ordinea:  III – II – I (  inghetata  de  cacao  va  fi  la  fundul  vasului (pentru  ca  este  mai  grea), pe pat de alune,  cea  de  nes la  mijloc,  iar  cea  de   vanilie  deasupra ). 

Intre straturi punem alune si bucati de nuca prajita.

Ornam dupa preferinte cu fructe din gem, bucati de ciocolata, nuca prajita, alune....

Inghetata sa fie, ca pofta aveti sigur!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe tricolor cu nuca si alune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec cu cirese

Postat de Pungasa_Rogue

Chec cu cirese

Zaharul si apa se fierb pana cand se topeste tot zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca pana cand pregatiti cuptorul si mixati albusurile spuma. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi....

Citeste continuarea

Biscuiti simpli cu gem

Postat de simona72

Biscuiti simpli cu gem

Pentru aceasta reteta eu am folosit robotul planetar din dotare. Dar merge la fel de bine si de usor si cu mana sau cu mixerul...cu robotul, intradevar, reducem timpul de preparare al aluatului....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2010, 11:49
Cine se inscrie?
la 24.04.2010, 13:08
imi place parfe-ul la nebunie,mai ales cel cu ness
la 24.04.2010, 13:17
Da, ela, deobicei fac separat, pentru mine, doar cu nes
la 24.04.2010, 13:17
si nuca multaaa
la 24.04.2010, 13:26
vr si eu

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking