Pariziene cu mere " pentru ceaiul de la ora 5"

Postat de brunetica in Prajituri
16 Noi 2011 | 5045 vizualizari
Pariziene cu mere " pentru ceaiul de la ora 5"

Am pregatit aceasta reteta pentru ca se apropie cu pasi rapizi ora 5 , si as vrea sa va servesc dragele mele cu niste pariziene calde, fragede si delicioase perfecte pentru "ceaiul de la ora 5" .Multumesc la toate fetele care au pregatit reteta aceasata pentru ca este delicioasa si am incercat si eu reteta cu o mica schimbare , am framantat aluatul cu iaurt si ma ajutat si fetita mea la pariziene. Acum cand vin si baieteii de la gradinita o sa aibe o surpriza sigur o sa le placa. Va doresc savuratie placuta si sper sa va placa.

Ingrediente

  • 500 g. faina
  • 250 g. iaurt acru
  • 50 g. zahar  brun
  • 25 g. drojdie de bere
  • 50 g. unt
  • esenta vanilie
  •  un praf de sare
  • 2 oua  
  • UMPLUTURA :
  • 5-6 mere potrivit de mari
  • 100 g. zahar brun
  • 2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Incepem prin a face  maiaua  cu drojdia, 2 lingurite de zahar, 2 linguri faina si putin lapte. Lasam la dospit pentru 10-15 minunte. Dupa ce si-a dublat volumul adaugam restul ingredientelor, framantand si obtinand un aluat omogen. Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, acoperit cu un prosopel umed si cald.

Umplutura de mere: spalam merele , le curatam de coaja, le spalam din nou, le dam prin razatoarea mare, le scurgem de sucul propiu si le punem intr-o craticioara cu zaharul si le calim la foc mediu. Cand sant aproape gata adaugam scortisoara, mai lasam 2-3 minunte, stingem flacara si lasam la racit.

Cand aluatul nostru si-a dublat volumul impartim aluatul in bilute egale. Pe planseta de lucru infainata intindem bilutele in foi subtiri, franjuram o jumatate de foaie. Pe jumatatea nefranjurata punem compozitia de mere, rulam, inchidem capetele, iar capetele le punem sub rulourile de pariziene. Asezam parizienele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut pentru inca 20-30 minunte. Le ungem cu ou batul si le coacem la foc potrivit in cuptorul incalzit. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere " pentru ceaiul de la ora 5"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinta rulata cu mere, aromata cu vanilie si scortisoara

Postat de merisor67

Desert placinta rulata cu mere, aromata cu vanilie si scortisoara

Preparăm mai întâi umplutura. Punem într-un vas, pe foc, merele rase, împreună cu zahărul și le amestecăm până își lasă siropul. Ridicăm vasul de...

Citeste continuarea

Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni

Postat de diaconta

Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni

Pentru blat am folosit o reteta de pandişpan foarte simpla dar cu un rezultat garantat. Asta daca se respecta cateva reguli simple,proportia ou-zahar-faina ,adica 30g zahar si 30 g faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2011, 17:44
o retata delicioasa, nu ma asteptam sa fie asa de bune
la 16.11.2011, 19:47
bune bune
la 16.11.2011, 19:57
si eu sunt sigura ca sunt delicioase
la 16.11.2011, 20:00
arata foarte bine..... trebuie sa fac si eu....
la 16.11.2011, 20:07
arata tare bine,am sa le incerc si eu

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking