Ingrediente
- 500 g. faina
- 250 g. iaurt acru
- 50 g. zahar brun
- 25 g. drojdie de bere
- 50 g. unt
- esenta vanilie
- un praf de sare
- 2 oua
- UMPLUTURA :
- 5-6 mere potrivit de mari
- 100 g. zahar brun
- 2 lingurite scortisoara
Mod de preparare
Incepem prin a face maiaua cu drojdia, 2 lingurite de zahar, 2 linguri faina si putin lapte. Lasam la dospit pentru 10-15 minunte. Dupa ce si-a dublat volumul adaugam restul ingredientelor, framantand si obtinand un aluat omogen. Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, acoperit cu un prosopel umed si cald.
Umplutura de mere: spalam merele , le curatam de coaja, le spalam din nou, le dam prin razatoarea mare, le scurgem de sucul propiu si le punem intr-o craticioara cu zaharul si le calim la foc mediu. Cand sant aproape gata adaugam scortisoara, mai lasam 2-3 minunte, stingem flacara si lasam la racit.
Cand aluatul nostru si-a dublat volumul impartim aluatul in bilute egale. Pe planseta de lucru infainata intindem bilutele in foi subtiri, franjuram o jumatate de foaie. Pe jumatatea nefranjurata punem compozitia de mere, rulam, inchidem capetele, iar capetele le punem sub rulourile de pariziene. Asezam parizienele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut pentru inca 20-30 minunte. Le ungem cu ou batul si le coacem la foc potrivit in cuptorul incalzit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere " pentru ceaiul de la ora 5"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|