Ingrediente
- ALUAT:
- 500 gr faina
- 10 gr drojdie uscata
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 300 ml.apa calduta
- UMPLUTURA:
- 150 gr.cascaval ras
- 6 felii sunca maruntita(tocata)
- PT.UNS SI DECOR:
- 30 ml lapte
- susan
Mod de preparare
Aluatul l-am facut la masina de paine, conform instructiunilor, de obicei se pun intai ingredientele lichide, dupa care se adauga cele solide, intotdeauna trebuie sa avem grija ca sarea sa nu ia contact direct cu drojdia.
Dupa ce aluatul este crescut il scoatem pe o planseta unsa cu ulei sau tapetata cu faina si impartim aluatul in 12 parti egale. Fiecare bucata de aluat o intindem in forma dreptunghiulara. Pe lungime, o jumatate de aluat o taiem fasii de cca.1 cm.latime, la celalalt capat punem umplututa de cascaval si sunca. Se intorc putin marginile ca sa nu curga cascavalul la copt si se ruleaza sub forma de sul.
Parizienele se ung cu lapte, se presara cu susan si se pun in tava de copt, tapetata cu hartie, dupa care se mai lasa la crescut cam 20 min. Se coc la foc potrivit pana devin aurii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|