Pariziene cu sunca si cascaval

Postat de bucatarimcudiana in Aperitive / Garnituri
20 Mar 2012 | 3996 vizualizari
Pariziene cu sunca si cascaval

Reteta este inspirata de la Dakris, defapt nu am facut prea multe modificari la ea.Multumesc Cris!!!

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 500 gr faina
  • 10 gr drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 300 ml.apa calduta
  • UMPLUTURA:
  • 150 gr.cascaval ras
  • 6 felii sunca maruntita(tocata)
  • PT.UNS SI DECOR:
  • 30 ml lapte
  • susan

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine, conform instructiunilor, de obicei se pun intai ingredientele lichide, dupa care se adauga cele solide, intotdeauna trebuie sa avem grija ca sarea sa nu ia contact direct cu drojdia.

Dupa ce aluatul este crescut il scoatem pe o planseta unsa cu ulei sau tapetata cu faina si impartim aluatul in 12 parti egale. Fiecare bucata de aluat o intindem in forma dreptunghiulara. Pe lungime, o jumatate de aluat o taiem fasii de cca.1 cm.latime, la celalalt capat punem umplututa de cascaval si sunca. Se intorc putin marginile ca sa nu curga cascavalul la copt si se ruleaza sub forma de sul.

Parizienele se ung cu lapte, se presara cu susan si se pun in tava de copt, tapetata cu hartie, dupa care se mai lasa la crescut cam 20 min. Se coc la foc potrivit pana devin aurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pariziene cu cascaval si sunca

Postat de dakris

Pariziene cu cascaval si sunca

Faina se cerne intr-un castron mare facandu-se in mijloc un „cuib” in care se pun ingrediente la temperatura camerei, se amesteca si se framanta. Se lasa la dospit 45 min la loc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2012, 15:09
ce-mi plac si mie parizienele astea,abia astept sa mai fac
la 20.03.2012, 15:14
multumesc dia
la 20.03.2012, 15:16
la 20.03.2012, 15:18
ce bune sunt!!!
la 20.03.2012, 15:21
yamiii ce bine arata

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking