Pârjoale moldoveneşti

Postat de ionix in Aperitive / Garnituri
9 Dec 2010 | 9816 vizualizari
Pârjoale moldoveneşti

văzute în curtea mătuşei Viorica şi am executat la Bucureşti...

Ingrediente

  • 400 g carne de porc mai grăsuţă
  • 400 g pulpă de mânzat
  • un cartof
  • o ceapă
  • 6-7 căţei de usturoi
  • sare, piper
  • două ouă
  • făină

Mod de preparare

Carnea de porc şi de mânzat se dau pe maşina de tocat şi se amestecă bine. Cartoful se dă pe răzătoare, pe ochiurile mici, şi se scurge bine de apă. Ceapa se dă pe răzătoare, tot pe ochiurile mici, şi se scurge de apă. Usturoiul se pisează mărunt.

Amestecam bine următoarele: carnea, ceapa, cartoful, usturoiul, ouăle, sarea şi piperul.

Modelăm chiftelele şi le tăvălim prin făină, le bătătorim bine. Se prăjesc în ulei bine încins iar apoi se pun la scurs pe nişte şerveţele.

Se servesc atât calde cât şi reci.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pârjoale moldoveneşti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui

Postat de Caty

Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui

Iata cum se prepara Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui Am spalat carnea si am lasat-o la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, am curatat morcovul, cartoful, ceapa, usturoiul,...

Citeste continuarea

Parjoale moldovenesti

Postat de Ksenya

Parjoale moldovenesti

Inabusim ceapa in unt si ulei, iar cand devine sticloasa, dam deoparte pana se raceste complet. Amestecam carnea cu usturoiul, cartofii, painea inmuiata in lapte si stoarsa de surplusul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2010, 14:47
as papa si eu vreo 2 cu mustar 5f
la 09.12.2010, 14:48
eu le păpam cu salată de sfeclă... soţul le preferă cu muştar mersic
la 09.12.2010, 14:53
Cu salata de sfecla sunt minunate
la 09.12.2010, 14:56
sau cu hrean
la 09.12.2010, 14:58
Reţetegg, sunt de acord

Mihaela, sfecla eu o fac cu hrean... dar îmi place mult şi salata de hrean simplă bine, hreanul mie-mi place în supe

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking