Parmigiani ( pernite cu parmezan)

Postat de luminita20_2006 in Piine
26 Sep 2010 | 3284 vizualizari
Parmigiani ( pernite cu parmezan)

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500g faina
  • 200g apa
  • 1 plic drojdie uscata Dr. Qetker
  • 100g margarina
  • 1 lingurita sare
  • 50g zahar tos

Pentru umplutura:

  • ~200g parmezan

Pentru uns:

  • 1 ou
  • 100ml lapte
  • Susan

Mod de preparare

Aluat: se pune apa la incalzit. Se pune faina, drojdia intr-un vas, se adauga apa calduta,sare, margatina, zaharul si se framanta bine.

(pe blogul de unde am preluat reteta e o alta metoda de preparare a aluatului,eu am facut varianta simpla si a iesit la fel de bine)Se lasa la dospit 1ora 30 min(pana isi dubleaza volumul)

Dupa ce a dospit  aluatul il punem pe suprafata de lucru si intindem o foaie nu foarte subtire, punem parmezanul ras peste foaie si dam cu sucitorul sa intre in aluat .

Dupa care rulam foaia si taiem forme de 2 cm.

Punem in tava cu hatie de copt si lasam sa creasca `1 ora.

Dupa ce au crescut se ung cu un amestec din un ou cu 100 ml lapte si se presoara susan.

Se dau la cuptor 15 min, pana se rumenesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiani ( pernite cu parmezan)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paine cu aluat de bere si susan

Postat de merisor67

Paine cu aluat de bere si susan

Eu folosesc faina de tara, nu este atat de pufoasa ca aceea din comert dar sunt foarte multumita de ea si imi ies preparatele tare bune. Facem intai maiaua: punem laptele la incalzit, apoi...

Citeste continuarea

Soft French Bread Rolls

Postat de rocsi_1612

Soft French Bread Rolls

Amestecati intr-un bol faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Adaugati laptele si apa, caldute. Ouale le bateti spuma, le incorporati si pe aceasta. La final, puneti untul taiat cubulete...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2010, 13:55
Foarte frumoase ti-au iesit! Imi dai si mie?
la 26.09.2010, 17:04
Corina multumesc...cu mare drag
la 26.09.2010, 17:12
la 26.09.2010, 18:55
suuuupeeeeerrrrrrrr
la 26.09.2010, 20:11
si eu vreau................

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking