4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Stiind ca se face pasca pana la Inaltare si avand niste branzica in frigider am zis ca sa pun sa fac o pasca cu aluat fraged. Va garantez ca este foarte buna!
Ingrediente
Mod de prepararealuatul: oul se freaca bine de tot cu zaharul. peste ou se adauga iaurtul,untul topit,stropul de sare,esenta de vanilie,praful de copt stins si faina(faina se pune sa iese un aluat mai gros ca la pandispan,sa puteti sa il invartiti cu lingura...nu trebuie un aluat tare ca cel de cozonac de exemplu ,ci unul care sa curga ,dar sa fie mai gros) toate aceste ingrediente se amesteca bine si se da aluatul putin la rece cat facem umplutura. umplutura: stafidelel se pun la inmuiat in apa fierbinte cu esenta de rom. galbenusurile se bat bine cu zaharul. galbenusurile batute se amesteca bine cu branza,se adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie . albusurile se bat spuma foarte bine.cand sunt batute bine, se adauga peste compozitia de branza si se amesteca bine(daca branza e scursa bine se poate batea cu mixerul sau la robot). iar la urma se pun stafidele. aluatul se pune intr-o tava de prajitura(eu am facut mai putin aluat ca am facut pascute in tavi mici rotunde) ,tapetata cu hartie de copt,deasupra se pune umplutura cu mana,insa fara a o preasa cu mana iar deasupra se bate un ou si se unge pasca. se da la cuptorul incins pana ce aceasta este coapta. Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Postat de Corina33
Pregătim întâi aluatul: se mixeaza ouăle cu zahărul și vanilia, se adaugă uleiul, iar la sfârșit făina, praful de copt și coaja de lămâie. Se frământă...
Citeste continuareaPostat de rocsi_1612
Aluatul: Intr-un bol amestecam untul, smantana, zaharul si galbenusul. Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, apoi faina treptat pana obtinem un aluat omogen si nelipicios....
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|