Pasca cu aluat fraged

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
15 Apr 2010 | 21162 vizualizari
Pasca cu aluat fraged

Stiind ca se face pasca pana la Inaltare si avand niste branzica in frigider am zis ca sa pun sa fac o pasca cu aluat fraged. Va garantez ca este foarte buna!

Ingrediente

  • pentru aluatul fraged:
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri iaurt
  • un pachet unt topit sau margarina 
  • 1 praf de copt
  • un strop sare
  • faina
  • 1 esenta vanilie
  • pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 10 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • coaja de la o lamaie
  • stafide

Mod de preparare

aluatul:

oul se freaca bine de tot cu zaharul.

peste ou se adauga iaurtul,untul topit,stropul de sare,esenta de vanilie,praful de copt stins si faina(faina se pune sa iese un aluat mai gros ca la pandispan,sa puteti sa il invartiti cu lingura...nu trebuie un aluat tare ca cel de cozonac de exemplu ,ci unul care sa curga ,dar sa fie mai gros)

toate aceste ingrediente se amesteca bine si se da aluatul putin la rece cat facem umplutura.

umplutura:

stafidelel se pun la inmuiat in apa fierbinte cu esenta de rom.

galbenusurile se bat bine cu zaharul.

galbenusurile batute se amesteca bine cu branza,se adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie .

albusurile se bat spuma foarte bine.cand sunt batute bine, se adauga peste compozitia de branza si se amesteca bine(daca branza e scursa bine se poate batea cu mixerul sau la robot).

iar la urma se pun stafidele.

aluatul se pune intr-o tava de prajitura(eu am facut mai putin aluat ca am facut pascute in tavi mici rotunde) ,tapetata cu hartie de copt,deasupra se pune umplutura cu mana,insa fara  a o preasa cu mana iar deasupra se bate un ou si se unge pasca.

se da la cuptorul incins pana ce aceasta este coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca cu aluat fraged si merisoare

Postat de Corina33

Desert pasca cu aluat fraged si merisoare

Pregătim întâi aluatul: se mixeaza ouăle cu zahărul și vanilia, se adaugă uleiul, iar la sfârșit făina, praful de copt și coaja de lămâie. Se frământă...

Citeste continuarea

Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

Postat de rocsi_1612

Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

Aluatul: Intr-un bol amestecam untul, smantana, zaharul si galbenusul. Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, apoi faina treptat pana obtinem un aluat omogen si nelipicios....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2010, 08:23
nu stiam ca poti face pasca pana la Inaltare....
la 16.04.2010, 10:33
foarte buna 5 furculite am pormis ca azi numai 5 dau si ma tin de promisiuni
la 16.04.2010, 11:10
da ionela pana la Inaltare se face si oua rosii si pasca...multumesc de furculite
la 16.04.2010, 17:19
aham... mersi pt info misto pasca
la 16.04.2010, 18:02
asa e rocsi ,dar pasca poti sa o faci si tot anu ,chair era o discutie la biserica dupa slujba si vb fetete de acolo si l-au intrebat pe preot si a zis ca pasca se face tot anu........obiceiuri si obiceiuri,oricum e super buna felicitari

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking