Ingrediente
Aluat:
- 1 ou
- 1 lingura unt
- 1 lingura smantana
- 1 zahar vanilat
- 2 linguri zahar
- 1 praf de copt
- faina
Umplutura:
- 650 gr branza de vaci
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 2 linguri cacao
- 250 gr smantana pentru frisca
- 250 gr zahar
- 5 -6 oua
- 1-2 linguri faina alba
- 1 esenta rom
- 2 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare
Aluatul: Intr-un bol amestecam ,cu mana,oul cu untul si smantana. Adaugam zaharul,praful de copt si zaharul vanilat. La urma punem faina pana obtinem un aluat nelipicios si omogen. Formam o bila din aluat,il punem intr-o folie si il dam putin la frigider. Umplutura: Topim ciocolata la microunde sau pe baie de aburi. Smantana o mixam pana obtinem frisca. Separam ouale,iar albusurile le batem spuma. Intr-un bol amestecam branza cu galbenusurile,zaharul,esenta si zaharul vanilat. Adaugam ciocolata topita si cacaua. Punem si frisca ,putina faina,iar la urma albusurile spuma,pe care le incorporam usor cu o lingura. Luam o tava rotunda,o tapetam cu margarina si punem hartie de copt. Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie subtire. Asezam foaia in tava si o intepam cu o furculita. Punem umplutura si o nivelam cu o lingura.
Dam tava in cuptorul incins,dar la o temperatura potrivita. O lasam pana este bine coapta,in jur de 60 de minute. Cand este gata ,o scoatem si o lasam sa se raceasca.
Pofta buna!
Sursa de inspiratie
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|