Ingrediente
- 1 kg pastai galbene
- 3 morcovi
- 3 cepe
- 5-6 catei de usturoi
- sare
- concentrat de legume
- piper
- boia dulce , iute (optional)
- zeama de lamaie
- 50 ml ulei
Mod de preparare
Pastaile , curatate de codite si moturi , spalate si segmentate se dau la fiert impreuna cu morcovii curatati si feliati grosier , la fel si ceapa si o lingurita de concentrat de legume , ptr gust . Cand legumele sunt fierte bineee , se scurg de zeama si se lasa in strecuratoare cateva minute bune . Se pregateste ustensila de pasat (hand blender , robot , robo cheef) si se ,,executa" legumele , pana totul devine o pasta ; ulterior , se procedeaza ca la o salata de vinete ... stiti voi , uleiul in fir subtirel , se adauga si sucul de lamaie , se potriveste gustul de sare , piper si de usturoi presat , daca mai este necesar . Se decoreaza cu boia dulce sau iute . Se da pasta la rece si se serveste pe felii de paine proaspata , sau pe felii uriase de ardei gras , alaturi de-o salata de rosii ... mmmmmmmmmmmm bun , bun
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de pastai galbene" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|