Pasta de rosii aromata

Postat de adasev12 in Bulion
15 Aug 2011 | 7866 vizualizari
Pasta de rosii aromata

fiindca mi se stricau rosiile in ladita, m-am gandit sa le fac pasta...nu stiu daca asa ar sta pe iarna...oricum eu am facut-o sa o folosesc ...Pasta de rosii aromata o tin in sticla in frigider, e facuta de o sapt si tine f bine....

Ingrediente

  • aprox 3 kg rosii
  • 2 cepe mari
  • o mana de busuioc verde
  • sare,
  • o l-ita zahar

 

Mod de preparare

Preparare Pasta de rosii aromata

Rosiile le-am pus in apa clocotota cam 2-3 minute, apoi le-am scos pe un gratar la scurs...Le-am scos pielita si le-am pus in blender, impreuna cu ceapa taiat mai marunt, le-am pasat foarte bine, apoi le-am pus intr-o cratita la foc pe aragaz. Am taiat marunt busuiocul si l-am adaugat la rosii, la fel sarea si zaharul. Am lasat sa fiarba la foc potrivit spre mic o ora si jumatate...O sa iasa o pasta de rosii aromata groasa si foarte buna la gust, numai buna pentru diverse retete cu rosii...

Ceva asemanator am mai primit anul trecut de la soacra-mea, dar era amestecat cu mai multe legume...super bun..si rosiile la fel puse cu seminte...si f bine a stat...nu a facut floare...dar adevarul e ca am si folosit-o destul de des si nu a apucat sa stea prea mult...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de rosii aromata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa-crema de rosii aromata

Postat de cristeena20

Supa-crema de rosii aromata

- Intr-o oala punem la calit ceapa taiata bucati potrivite (nu ff marunt)si usturoiul zdrobit cu lama cutitului in margarina, la foc mic, pana se inmoaie si capata o aroma. Adaugam morcovul taiat...

Citeste continuarea

Saramura de pastrav

Postat de Sylvia

Saramura de pastrav

  Se curata si se pregatesc pestii, uscandu-i bine la final. Eu personal ii pensulez cu ulei de masline si ii condimentez bine si pe interior cu sare si piper.   Se face pestele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2011, 13:09
as incerca si eu o pasta de rosii
la 15.08.2011, 13:20
super am zis ca fac si eu anul asta,dar mai vedem
la 15.08.2011, 13:27
mirela, lilik....
la 15.08.2011, 13:40
excelenta
la 15.08.2011, 14:12
trebuie sa profitam de ele,cat mai sunt

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking