Saramura de pastrav

Postat de Sylvia in Pastrav
18 Dec 2010 | 32544 vizualizari
Saramura de pastrav

O mancare romaneasca plina de arome si culoare, binevenita la orice ocazie si care imbraca parca de minune haina iernii ....o gasesc foarte potrivita si pentru mesele de Sarbatori.

Ingrediente

  • pastrav, sare, piper
  • pentru saramura:
  • o cana de apa,
  • o creanga de cimbru uscat,
  • 2 foi de dafin,
  • sare,
  • piper,
  • o jumatate de ceapa taiata fasii fine,
  • cateva fasii de ardei colorat,
  • o lingura de pasta de rosii,
  • o rosie taiata rondele,
  • un catel sau doi de usturoi,
  • cateva rondele de ardei iute
  • verdeata aromata: âtrunjel verde si marar prefer eu

Mod de preparare

  Se curata si se pregatesc pestii, uscandu-i bine la final. Eu personal ii pensulez cu ulei de masline si ii condimentez bine si pe interior cu sare si piper.

  Se face pestele la gratar pe foc mic. Intre timp pregatim saramura intr-un vas mai mare in care sa incapa apoi pestii. Intr-o cana de apa am pus crenguta de cimbru si foile de dafin . Adaugam sare, piperul boabe,  pasta de rosii si legumele taiate fasii si lasam sa coloteasca incet.

   Dupa ce peste este facut bine pe gratar il punem in saramura si mai lasam sa clocoteasca incet cateva minute. La final adaugam rondele de arei iute si usturoiul, acoperim cu un capac si mai lasam un minut.

   Se serveste cu sos si verdeata proaspat maruntita presarata peste el si binenteles nelipsita mamaliga . Deja ma gandesc la masa de Sarbatori :) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pastrav" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

Postat de mihaelar63

Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

Pastravii curatati de solzi si intestine se incresteaza pe ambele parti la distanta de 2 cm  Se condimenteaza cu sare si piper . Se freaca bine cu zeama de la o lamaie ....

Citeste continuarea

Saramura de pastrav - cu busuioc si legume coapte

Postat de mihaelar63

Saramura de pastrav - cu busuioc si legume coapte

 Pastravul frumos curatat si spalat se tamponeaza de excesul de lichid. Sarati. Prajiti pastravul in tigaia teflonata pe ambele parti pana devine usor auriu. Coaceti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.12.2010, 14:33
ups. silvia , fara poza?
ce se intampla, silvia, nu ai putut incarca sau o pui mai tarziu?
la 18.12.2010, 15:01
cu sau fara poza..sigur e o mancare gustoasa! 5
la 18.12.2010, 15:52
Dragele mele de asta nu am postat in ultima vreme pentru ca un net super dubios nu reusesc sa pun poze, nu reussesc sa intru pe blogul meu5care totusi merge ) ...culmea. Telefonul care e tot prin internet se blocheaza cica "din cauza vremii" a nins vreo 10 cm . Azi nu a circulat nici un bus in oras tot din cauza asta casa va faceti o idee depre cum resimt francezii din zonele unde nu sunt obisnuiti cu zapada iarna
la 18.12.2010, 16:05
la 18.12.2010, 16:35
Facuta de tine= MINUNATA!!!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking