Pasta de zahar

Postat de LUK in Prajituri
6 Mai 2012 | 6930 vizualizari
Pasta de zahar

Pe 8 martie fetita mea a implinit 3 anisori.Pentru ca si a dorit foarte mult un tort cu personajele din "In cautarea lui Nemo" am incercat sa i fac niste corali cu galben si rosu(la dorinta ei) testind pentru prima data pasta de zahar.am folosit reteta de pe blogul dnei Viorica Dinu cu mici modificari.O sa scriu reteta asa cum am facut o eu.

Ingrediente

  • Pentru o portie(partea rosie)
  • 50ml colorant alimentar rosu Coselli
  • 10ml apa
  • 5 gr gelatina
  • 2 linguri miere de salcam
  • 50gr margarina topita
  • 50gr amidon
  • 700gr zahar pudra fin(cernut inca o data)
  • Pentru partea galbena am injumatatit cantitatile de mai sus si am folosit numai colorant galben,fara apa.

Mod de preparare

 Punem intr un vas lichidul.Adaugam gelatina si o lasam la hidratat.Punem apoi pe foc mic sa se topeasca gelatina(fara a o fierbe),impreuna cu mierea.

Dupa ce s-a topit mierea si gelatina adaugam margarina topita.Omogenizam,tot pe foc,fara a fierbe.Se ia apoi de pe foc si se pune in bolul in care facem pasta.LAsam sa se racoreasca putin si adaugam amidonul si 2 linguri de zahar pudra.Amestecam pana se raceste,adaugam apoi restul de zahar pudra si amestecam cu paletele pt aluat de la mixer.Pasta rosie s-a omogenizat mai greu pentru ca era mai multa cantitate si a trebuit s aframant si cu mana putin.Daca e lipicioasa mai adaugati zahar pudra dar nu ar trebui sa intre mai mult decat prevede reteta.

Pentru pasta galbena procedati la fel ca mai sus.

Pasta rosie am lasat-o putin la rece inainte de a o folosi iar pasta galbena am folosit-o imediat dupa ce am pregatit-o.Mi-a placut mai mult cum s-a modelat pasta galbena.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de zahar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

Postat de privatelaura

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

Iata cum se prepara Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc: Intr-un vas, puneti branza de vaci, un praf sare, oul, siropul de agave sau zaharul, pasta de vanilie si coaja rasa...

Citeste continuarea

Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii

Postat de cristeena20

Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii

Iata cum se prepara Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii Pregatim chiftelutele: amestecam carnea tocata cu sare, piper, putin cimbru verde, 1 ou si formam bilute mici. Le pudram putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2012, 18:10
frumos de tot
la 06.05.2012, 18:14
superb!
la 06.05.2012, 18:20
la 06.05.2012, 18:40
Superb
la 06.05.2012, 20:57
foarte frumos

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking