Ingrediente
- Pentru o portie(partea rosie)
- 50ml colorant alimentar rosu Coselli
- 10ml apa
- 5 gr gelatina
- 2 linguri miere de salcam
- 50gr margarina topita
- 50gr amidon
- 700gr zahar pudra fin(cernut inca o data)
- Pentru partea galbena am injumatatit cantitatile de mai sus si am folosit numai colorant galben,fara apa.
Mod de preparare
Punem intr un vas lichidul.Adaugam gelatina si o lasam la hidratat.Punem apoi pe foc mic sa se topeasca gelatina(fara a o fierbe),impreuna cu mierea.
Dupa ce s-a topit mierea si gelatina adaugam margarina topita.Omogenizam,tot pe foc,fara a fierbe.Se ia apoi de pe foc si se pune in bolul in care facem pasta.LAsam sa se racoreasca putin si adaugam amidonul si 2 linguri de zahar pudra.Amestecam pana se raceste,adaugam apoi restul de zahar pudra si amestecam cu paletele pt aluat de la mixer.Pasta rosie s-a omogenizat mai greu pentru ca era mai multa cantitate si a trebuit s aframant si cu mana putin.Daca e lipicioasa mai adaugati zahar pudra dar nu ar trebui sa intre mai mult decat prevede reteta.
Pentru pasta galbena procedati la fel ca mai sus.
Pasta rosie am lasat-o putin la rece inainte de a o folosi iar pasta galbena am folosit-o imediat dupa ce am pregatit-o.Mi-a placut mai mult cum s-a modelat pasta galbena.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de zahar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|