Pastarnac si morcovi cu miere la cuptor

Postat de marianascarlat in Mancaruri de post
22 Apr 2013 | 5612 vizualizari
Pastarnac si morcovi cu miere la cuptor

Am facut aceasta reteta ca sa vad si eu de ce le place asa mult englezilor pastarnacul. Mi-a spus fica mea care traieste de aproape trei ani in Anglia ca acolo se cultiva hectare intregi cu pastarnac si ca englezii il folosesc in diferite retete. Una din ele este asta!

Ingrediente

  • 3 bucati mari de pastarnac
  • 2 bucati de morcov
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 linguri de miere
  • supa de legume
  • sare

Mod de preparare

Pastarnacul si morcovul se curata si se fierb 10 minute.

Ii lasam putin sa se raceasca si apoi ii taiem cum ne place, rondele sau betisoare.

Ungem un vas de cuptor bine cu ulei, punem pastarnacul si morcovul in vas,  punem sare dupa gust, mierea, amestecam usor sa nu sfaramam pastarnacul si acoperim cu supa in care au fiert  zarzavaturile. Mai amestecam putin si dam vasul la cuptor.

Este gata cand a scazut suficient! Eu nu ma omor dupa mancarurile dulci, dar sotul meu a fost incantat de gust .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastarnac si morcovi cu miere la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose cu legume mexicane (de post)

Postat de autodiag

Briose cu legume mexicane (de post)

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Apa si uleiul se pun intr-un castron. Se adauga faina, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce si busuiocul si se mixeaza. Se incorporeaza legumele...

Citeste continuarea

Pilaf turc de bulgur

Postat de ctlina

Pilaf turc de bulgur

Se spala bulgurul cu apa rece si se lasa la scurs. Se curata si se toaca marunt usturoiul si ceapa.  Într-o tigaie, se încălzește uleiul de măsline, se revine ceapa și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2013, 10:15
E interesantă combinaţia cu miere. Nu ştiu cât de indicată este încălzirea mierii la temperaturi ridicate (din câte ştiu eu, nu e indicat) dar poate eu sunt nebucătar, iar bucătarii englezi vor fi ştiind ei mai bine.
la 22.04.2013, 10:24
la 22.04.2013, 10:36
din cate stiu eu mierea devine toxica la temperaturi ridicate!!
la 22.04.2013, 10:36
Padre nu stiu ce sa zic! Dar a fost buna!
la 22.04.2013, 10:38
Poate doar simpla, nu cu atata supa in ea!Oricum n-am avut nici o problema!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking