Paste capunati cu ton, masline si capere

Postat de mihaelar63 in Paste
19 Noi 2018 | 3415 vizualizari
Paste capunati cu ton, masline si capere

 Din Italia, bucatarasa Andreea ne imbie cu diverse paste. Mi-a atras atentia si deschis pofta, pastele cu ton. Bineinteles ca am facut si putina munca de cercetare ... si m-am oprit la reteta Nigellei Lawson. Am inlocuit ansoa cu ton. Le-am adaptat si eu gustului personal si am fost incantata.

Ingrediente

  • 300 gr paste capunati
  • 2 conserve ton in ulei [250 gr ]
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 cepe verzi
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri pasta tomate
  • 1 lingurita harissa[pasta ardei iute cu usturoi, specific zonei orientale a Mediteranei ]
  • 1 lingurita busuioc+ oregano uscat
  • 10 capere uriase
  • 10 masline negre
  • sare
  • busuioc verde
  • fulgi de chilli

Mod de preparare

  1. Pastele se fierb in apa cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj.
  2. Scurgeti pastele de apa in care au fiert, pastrand o cana de lichid.
  3. Se curata, se spala si se toaca ceapa si usturoiul.
  4. Sotati ceapa si usturoiul in putin ulei de masline.
  5. Adaugati harissa si pasta de rosii. Amestecati.
  6. Se pune lichid in care au fiert pastele, astfel se formeaza un sos mai legat.
  7. Caperele se taie jumatati si se pun in sosul ce fierbela foc mic impreuna cu maslinele si rosiile cherry.
  8. Condimentati cu mirodenii si fulgi de chilli.
  9. La sfarsit se adauga pastele capunati si tonul din conserva.
  10. Gustati si sarati, condimentati daca mai este nevoie.
  11. Serviti pastele cu ton inviorate cu cateva frunzulite de busuioc verde.
  12. Busuiocul meu tocmai a inflorit asa ca eu am beneficiat si de aroma florilor.

                         Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste capunati cu ton, masline si capere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat

Postat de mihaelar63

Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat

 Cam mici pungile acestea cu ravioli dar pentru doua portii sunt suficiente . Imi place mult textura acestor paste preparate artizanal . Se pun ravioli la fiert in apa cu...

Citeste continuarea

Paste cu caracatita si nduja

Postat de Ksenya

Paste cu caracatita si nduja

Caracatita fiarta o tocam cubulete, apoi o sotam cateva minute in 2-3 linguri de ulei masline. Adaugam vinul si lasam 3 minute  Scoatem caracatita pe un platou. Punem pastele la fiert...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2018, 22:29
la 19.11.2018, 22:51
la 19.11.2018, 23:02
Bune!
la 19.11.2018, 23:13
la 20.11.2018, 00:05
Multumesc , Adi

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking