Paste Conchiglie cu lapte

Postat de DinDragostePentruGatit in Mancare copii
6 Apr 2012 | 6899 vizualizari
Paste Conchiglie cu lapte

Eu și poftele mele, când mă pălesc...Acum câteva luni vroiam paste cu lapte, dar nu orice fel de paste :)) vroiam scoici. Aveam acasă penne, fidea etc. insă m-am dus să iau scoici, că de... Le-am mâncat singură, dintr-un foc, ca o văcuţă, simţeam că-mi plesneşte burta...:)), dar nici să mă opresc nu puteam. Să nu faceți ca mine...m-am simțit chiar vinovată pentru un asemenea abuz alimentar :)).

Ingrediente

  • 1L lapte;
  • 200 g paste;
  • 3 lg zahăr;
  • zahăr vanilat Bourbon;
  • coaja de la o portocală;
  • 1 lg apă flori de portocal - opțional;
  • sare.

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert, cu puţină sare, (într-o cratiţă în care să nu se lipească laptele). Se adaugă coaja de portocală, se decojeşte cu grijă doar partea portocalie, fără cea albă.

După ce dă în clocot (se scoate coaja de portocală), se adaugă pastele.

După ce au fiert pastele, se pune zahărul, apa de flori de portocal, se stinge focul şi se lasă să se odihnească.

După ce s-a răcit puțin, se pune în bol, se presară puţin zahăr vanilat de Bourbon...

Poftă bună!


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Conchiglie cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Dulce super rapid

Postat de caroline

Dulce super rapid

Feliile de paine le suprapunem si cu ajutorul unui cutit indepartam cojile de paine.  Luam fiecare felie in parte si o intindem cu ajutorul unui sucitor.Astfel felia se va rula mai...

Citeste continuarea

Varza a la Cluj

Postat de merisor67

Varza a la Cluj

Mai intai pregatim toate ingredientele sa le avem gata cand pornim multicookerul. Tocam varza si o frecam cu putina sare grunjoasa si stoarcem peste ea zeama de la o lamaie. Tocam ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2012, 12:50
lasa ca ma invinovatesc si eu ,da' nu-i bai ne mai facem poftele cateodata
mie-mi plac taieteii in lapte cand m-apuca
la 06.04.2012, 13:04
Da, si taiteii ma palesc. Ori de casa, ori cei cumparati. Pretentioasa pofte...
la 06.04.2012, 13:50
la 06.04.2012, 14:00
Imi aduc aminte de copilarie...
la 06.04.2012, 14:14
Cu totii cred ca ne gandim la copilarie...orez/paste cu lapte, friganele etc. Tin minte, parca ieri alergam pe ulita c-o felie de paine prajita unsa cu ulei si zahar...ce vremuri! Acuma, nah...nu-s eu trecuta asa mult prin viata , dar am prins finele acelor vremuri. Si-s mandra!!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking