Paste Conchiglie cu lapte

Postat de DinDragostePentruGatit in Mancare copii
6 Apr 2012 | 6877 vizualizari
Paste Conchiglie cu lapte

Eu și poftele mele, când mă pălesc...Acum câteva luni vroiam paste cu lapte, dar nu orice fel de paste :)) vroiam scoici. Aveam acasă penne, fidea etc. insă m-am dus să iau scoici, că de... Le-am mâncat singură, dintr-un foc, ca o văcuţă, simţeam că-mi plesneşte burta...:)), dar nici să mă opresc nu puteam. Să nu faceți ca mine...m-am simțit chiar vinovată pentru un asemenea abuz alimentar :)).

Ingrediente

  • 1L lapte;
  • 200 g paste;
  • 3 lg zahăr;
  • zahăr vanilat Bourbon;
  • coaja de la o portocală;
  • 1 lg apă flori de portocal - opțional;
  • sare.

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert, cu puţină sare, (într-o cratiţă în care să nu se lipească laptele). Se adaugă coaja de portocală, se decojeşte cu grijă doar partea portocalie, fără cea albă.

După ce dă în clocot (se scoate coaja de portocală), se adaugă pastele.

După ce au fiert pastele, se pune zahărul, apa de flori de portocal, se stinge focul şi se lasă să se odihnească.

După ce s-a răcit puțin, se pune în bol, se presară puţin zahăr vanilat de Bourbon...

Poftă bună!


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Conchiglie cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute la multicooker

Postat de merisor67

Chiftelute la multicooker

Curatam legumele si le spalam bine, iar carnea tocata o asezonam cu condimentele si sarea. Trecem prin masina de tocat ceapa si usturoiul si le amestecam cu carnea tocata. Apoi trecem prin...

Citeste continuarea

Frigarui de pui

Postat de sufletista

Frigarui de pui

Pieptul de pui il taiem bucati potrivite, le asezam intr-o tava si acoperim cu lapte, acoperim cu folie alimentara si dam la rece 1 ora. Betele de frigarui le punem in apa pentru 30 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2012, 12:50
lasa ca ma invinovatesc si eu ,da' nu-i bai ne mai facem poftele cateodata
mie-mi plac taieteii in lapte cand m-apuca
la 06.04.2012, 13:04
Da, si taiteii ma palesc. Ori de casa, ori cei cumparati. Pretentioasa pofte...
la 06.04.2012, 13:50
la 06.04.2012, 14:00
Imi aduc aminte de copilarie...
la 06.04.2012, 14:14
Cu totii cred ca ne gandim la copilarie...orez/paste cu lapte, friganele etc. Tin minte, parca ieri alergam pe ulita c-o felie de paine prajita unsa cu ulei si zahar...ce vremuri! Acuma, nah...nu-s eu trecuta asa mult prin viata , dar am prins finele acelor vremuri. Si-s mandra!!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking