Paste cu ierburi aromate, in sos ragu si ciuperci

Postat de Ina in Paste
6 Mai 2010 | 6239 vizualizari
Paste cu ierburi aromate, in sos ragu si ciuperci

Cand am postat pe site tagliatellele, un prieten mi-a vorbit de sosul ragu, ca fiind cel mai bun pentru paste ( sotia lui doar se intorsese din Italia si gatea des acest sos) . Mi-a dat reteta, iar azi am gatit paste cu sosul ala...... nu pot decat sa zic: multumesc "nene", multumesc MaRa. ;) Este excelent, merita munca!

Ingrediente

  • o punga de paste cu ierburi aromate ( 500 g)
  • 500 g carne tocata de vita
  • 2 cuburi knorr de vita
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • o ceapa mare
  • un morcov
  • 500 ml. lapte
  • 250 ml. vin alb ( sau rosu )
  • 400 g bulion
  • piper, busuioc maruntit
  • o cutie cu ciuperci

Mod de preparare

1. Pastele se fierb 7-8 minute in apa cu sare ( 1 litru apa la 100 g. paste)

 2. Ceapa si morcovul se calesc putin in ulei de masline, apoi se adauga carnea tocata, laptele, vinul, bulionul, 2 cuburi knorr de vita si se fierb 2-3 ore, la foc mic, pana scade sosul, mestecand din cand in cand.

Se adauga ciupercile , busuioc maruntit si piper.

Se mai dau cateva clocote si oprim focul.

 3. Sosul se toarna peste paste si  servim cat sunt calde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ierburi aromate, in sos ragu si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Varza calita cu taitei

Postat de simona72

Varza calita cu taitei

Punem la incins 4-5 linguri ulei de masline, taiem ceapa marunt si o punem la calit. Varza spalata si curata o taiem cit putem de subtire fidelute, o pudram cu sare si o "frecam" usor sa...

Citeste continuarea

Paste cu carne de porc in sos de rosii aromat

Postat de mirela0911

Paste cu carne de porc in sos de rosii aromat

Se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pune ceapa si se lasa la calit. Se adauga boiaua si se amesteca repede pentru a nu se arde, apoi se pune carnea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2010, 21:54
Gabytzule, daca-ti dau o portie, ramai prietena mea?
la 06.05.2010, 22:34
Intr-adevar, sosul ragu este foarte bun. Si in Italia fiecare gospodina are un mod aparte in care-l face. Data viitoare, incearca sa pui si putina telina langa ceapa si morcov. Si in loc de cuburi knorr niste plante aromate uscate (oregano, maghiran)
la 07.05.2010, 05:56
multumesc, Brindusa! Cu telina, am retinut. Cat despre plante... pastele alea au avut plante aromate sa ajunga : maghiran, anghinare, papadie, usturoi, albestrele.....nici eu nu mai stiu cate plante
Busuioc am mai pus, pentru ca eu nu ma despart de busuioc la paste
la 07.05.2010, 08:07
da,vreau o portiedar dupa ce termin cafeaua.neata, Ina
la 07.05.2010, 14:06
mai Ina ce faci tu asa de dimineata? Tu n-ai somn?

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking