Paste cu pui si sos de vin

Postat de scortisoara in Spaghete
12 Sep 2012 | 7728 vizualizari
Paste cu pui si sos de vin

Asta am facut azi la pranz si cred ca o sa mancam o saptamana din cat a iesit :)) dar sunt bune tare asa ca nu-i bai!

Ingrediente

  • carne de pui (eu am folosit un pui intreg)
  • condimente pentru condimentat puiul (sare, piper, boia, curry)
  • 600 g de spaghete (atat am pus ca atat am avut)
  • vin alb
  • 3-4 catei de usturoi
  • o cana de smantana de gatit (e buna si smantana normala numai sa nu fie acra)

Mod de preparare

Mai intai am condimentat puiul si l-am lasat in frigider pentru vreo 3 ore sa se "imbibe" condimentele in el.

Dupa acele 3 ore am pus puiul intr-o tava unsa cu ulei si am turnat o cana de vin alb deasupra, dar merge si rosu si l-am dat la cuptor pentru 2 ore la foc mic - mediu sa se faca moale moale!

Dupa ce am scos puiul l-am lasat sa se raceasca si am scos toata carnea de pe el si am taiat-o in bucatele mici.

Sosul care a ramas in tava de la pui l-am pus pe foc, am adaugat cateii de usturoi taiati marunt si smantana. Si intr-un final am amestecat sosul cu spaghetele fierte si carnea maruntita. 

Se pune sare dupa gust.

Sa aveti pofta

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu pui si sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tagliatele cu sos de leurda si ficatei

Postat de sufletista

Tagliatele cu sos de leurda si ficatei

Ficateii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare. Calim ceapa tocata marunt cu leurda cateva secunde, adaugam dulceata si bulionul, cana de apa si lasam pe foc pana ce incepe sa fiarba,...

Citeste continuarea

Paste umplute

Postat de sufletista

Paste umplute

Pastele le fierbem in apa cu sare 5 min, sa fie al dente. Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece, le scoatem pe un servet de bucatarie si le tamponam pentru a elimina surplusul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2012, 16:16
Un pui întreg, asta da reţetă că unele (reţete) folosesc doar aşa câteva bucăţele. Super
la 12.09.2012, 16:33
la 12.09.2012, 16:42
trimit baietii sa pape de la tine
la 12.09.2012, 17:40
nu ma mai uit la retete ca ma ia foamea
la 12.09.2012, 18:31
Bun, bun!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking