Paste de casa

Postat de lira in Paste
20 Sep 2010 | 10965 vizualizari
Paste de casa

Dupa portia de paste cu spanac, m-am hotarat sa mai fac si o portie ceva mai mare de paste simple.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 400-500 g faina

Mod de preparare

Procedeul e acelasi ca si la Taiteii de casa cu spanac. Se pun toate intr-un bol, se amesteca pana devine un aluat omogen. Chestia cu gramajul la faina e oarecum relativa. Puneti faina pana obtineti un aluat elastic si nelipicios. Daca formati o bila din aluat si o sa il apasati usor, o sa vedeti ca isi revine. Gramajul difera putin si in functie de marimea oualor.

Regula zice ca proportie e 1 ou - 100 g faina.

Aluatul se framanta pana se omogenizeaza, dupa care il bagam prin masina de taitei. Daca nu aveti, puteti sa faceti foaia si cu sucitorul.

O parte din aluat l-am facut Tagliatelle. Am pus masina pe grosimea 6, pentru ca pastele sa aiba consistenta.

Dupa ce am taiat pastele le-am mai dat putin prin faina sa nu se lipeasca, dupa cae le-am pus la uscat.

Alta parte din aluat s-a transformat in Farfalle, acele paste fundite. Modelul e luat de la Jamie Oliver.

Aluatul se taie fasii de 6-7 cm cu o rotita zimtata. Fasiile le taiem cu o rola de pizza la o latime de 2-3 cm.

Dreptunghiurile formate ca sa devina fundite, pur si simplu le strangem la mijloc cu degetele ca sa se adune.

Si in sfarsit, si dintr-o ultima parte din aluat am facut Urechiuse. Niste paste marunte care bunica le folosea mereu la o supa cu afumatura. Taiem aluatul pastratele de 2 cm, dupa care pliem pastratele pe diagonala, iar una din laturi o rasucim pe interior. Dupa ce m-am chinuit sa le fac pe toate a venit mama sa imi spuna ca de fapt ambele laturi trebuiau rasucite pe interior. Oricum si varianta mea a iesit foarte frumoasa. :)
Din lista de paste am uitat de spaghete, si chiar daca era sa le fac imi trebuia ceva mai mult aluat.

Pentru Spaghete, aveti nevoie neaparat de masina de paste. Aluatul trebuie sa fie pe grosimea 4, dupa care il dati prin fanta de taitei subtiri si veti obtine cele mai frumoase si rotunde spaghete la care v-ati gandit.

Cand o sa mai fac o sa pun un update la aceasta postare si cu ceva poze.

Cam asta ar fi la capitolul paste. Eu ador pastele de casa, sunt mult mai consistente decat cele cumparate, desi e ceva de lucru cu ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

Postat de rocsi_1612

Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

Intr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor. Le fierbeti 5-7 minute, amestecati din cand in cand. Cand sunt gata, le scurgeti bine...

Citeste continuarea

Fusili cu sos de carne

Postat de mihaelar63

Fusili cu sos de carne

 Legumele se curata si se maruntesc cu ajutorul robotului . Chorizo se taie rondele si se prajeste in uleiul de masline ca sa imprumute acestuia aroma si gustul . Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2010, 14:42
frumoase
la 20.09.2010, 14:56
super....cata rabdare ai sa faci pastele in casadar cred ca se merita, trebuie sa fie mult mai bune
la 20.09.2010, 15:13
Pai luminita gustul e incomparabil fata de pastele cumparate
la 20.09.2010, 15:29
se vede draga liraca inceputul a fost mai greuacuma faci la pasteeee
la 20.09.2010, 17:17
5f

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking