Paste Thailandeze cu creveti

Postat de bianca92 in Fructe de mare
28 Apr 2014 | 6205 vizualizari
Paste Thailandeze cu creveti

Am mancat ceva de genul acesta la un restaurant si mi-a placut foarte foarte mult, dar din pacate nu am reusit sa conving bucatarul sa imi dea reteta :( Dar nu stia el de ce sunt eu in stare :)) m-am pus sa analizez tot ce aveam in farfurie si mancam foarte incet ca sa imi dau seama cam ce a putut el pune acolo. Nu stiu daca reteta mea coincide cu cea de la restaurant, dar stiu sigur ca am nimerit ingredientele principale pentru ca, la final, a avut cam acelasi gust. In orice caz, e foarte delicioasa! P.S. Tot asa am procedat si cu salata de spanac si rucola ce am mancat-o in vara la Costinesti (si pe care am postat-o aici, de asemenea). Avand in vedere ca gusturile sunt extrem de asemanatoare, cred ca ma descurc destul de bine in reproducerea unor mancaruri doar dupa gust :))))

Ingrediente

  • 100 gr taietei subtiri din orez
  • 100 gr creveti
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita pasta de ardei dulce
  • 1 lingurita pasta de ardei iute (ajustati in functie de cat de iute va place mancarea)
  • 2 lingurite miere
  • 3 catei usturoi
  • putin patrunjel
  • 2 felii ardei gras rosu
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se pune uleiul la incins si se adauga usturoiul pisat impreuna cu pasta de ardei dulce. Dupa ce se caleste putin, se adauga crevetii, putina sare (va trebui sa predomine gustul iute dulceag), ardeiul gras taiat feliute si pasta de ardei iute. Cand crevetii sunt aproape gata se mai adauga mierea si se mai lasa 3 minute pe foc.

Taieteii din orez se pun in apa clocotita si se lasa la fiert 3-5 minute dupa care se strecoara si se limpezesc putin in apa rece. Adaugam sosul din creveti peste taietei si mai punem putin patrunjel tocat si amestecam.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Thailandeze cu creveti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tagliolini al nero di seppia e cozze

Postat de mihaelar63

Tagliolini al nero di seppia e cozze

Pastele se fierb in apa clocotita cu sare 4 minute si se scurg . Legumele se curata si se spala . Se trage usor in uleiul din tigaie usturoiul tocat , ardeiul iute si se aduga scoicile ....

Citeste continuarea

Fructe de mare in sos de vin si ulei de cocos

Postat de panacris

Fructe de mare in sos de vin si ulei de cocos

F ructele de mare se pun la gătit în uleiul fierbinte , într-un vas wok, cca. 1 0 minute la foc mediu, neacoperit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2014, 20:07
Super
la 28.04.2014, 20:29
Apreciez munca,dar nu mananc asa ceva..
la 28.04.2014, 20:30
Eu as gusta de la tine!
la 28.04.2014, 20:46
la 28.04.2014, 21:31

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking