Pastrav cu cimbru si piure cu masline negre a la Jamie O.

Postat de Adinuta in Pastrav
1 Dec 2009 | 7960 vizualizari
Pastrav cu cimbru si piure cu masline negre a la Jamie O.

Am incercat 2 dintre retetele lui Jamie si le-am imbinat pentru o masa gustoasa si aromata. Pentru cei care au sau vor sa cumpere volumele lui Jamie de la J.N., mentionez ca cea de peste se gaseste in volumul 2, iar piureul cu masline negre in volumul 3. Mie mi-au placut foarte mult!

Ingrediente

pentru peste:
  • 2 pastravi eviscerati si curatati de solzi (Jamie a folosit 4 de 400 si ceva de grame, eu 2 de vreo 200 si ceva, asa am gasit)
  • o mana de cimbru proaspat
  • o lingurita sare de mare (el a folosit Maldon)
  • piper proaspat macinat
  • vreo 2 linguri ulei de masline
  • o lamaie
  • 4 frunze de dafin (eu am folosit mai mititele)
Pentru piure:
  • cativa cartofi (eu am folosit 8, dar mi-a iesit cam mult piure)
  • cam 150 grame masline negre
  • sare (doar daca maslinele nu sunt foarte sarate)
  • piper
  • o lingura ulei masline

Mod de preparare

Pasul 1: Am curatat si taiat cartofii felii (sa fiarba mai repejor) si i-am pus la fiert cu putina sare si ulei de masline. Am incalzit cuptorul la cea mai mare temperatura. Am spalat pastravul si l-am uscat cu servet de hartie. Am taiat cimbrul cat de fin am putut si l-am amestecat intr-un castronel cu ulei de masline si o lingurita de sare de mare si piper macinat. Am uns pastravul in interior cu o parte din amestec, iar cu restul l-am uns si la exterior. Am pus si in interiorul pestelui niste crengute de cimbru.

Pasul 2: Lamaia am taiat-o in jumatate si apoi i-am taiat capetele pentru a putea sta in tava. Am facut cate o incizie in miez si am pus cate doua frunze mici de dafin (cum se poate vedea si in poze). Am pus pastravul si lamaile intr-o tava si i-am dat la cuptor pentru 15 minute.

Pasul 3: Dupa ce au fiert cartofii, i-am scurs de apa. Maslinele le-am dat prin robot, dar nu foarte fin, ci cat sa fie tocate mai marunt. Le-am pus in piure impreuna cu uleiul de masline, un pic de sare (maslinele mele nu erau deloc sarate), piper si am amestecat bine.

Pasul 4: Am scos pastravul de la cuptor si pe fiecare farfurie am pus cate un peste si "piftelute" din piureul cu masline. Am stors lamaia coapta deasupra pestelui. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu cimbru si piure cu masline negre a la Jamie O." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

File de pastrav cu dovlecel, rosii si kapia

Postat de panacris

File de pastrav cu dovlecel, rosii si kapia

Recunosc că e prima oară când filetez un pește ;) N-am avut curiozitatea, nevoia și dorința, deoarece se găsește la orice oră și pescărie, file de pește. Dar, nah, acum m-a...

Citeste continuarea

Pastrav cu legume si sos de rosii picant

Postat de Ela68

Pastrav cu legume si sos de rosii picant

Pestele se spala si se curata foarte bine. Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie felii nu prea groase. Se presara sare. Peste acestia se pune ceapa curatata si taiata rondele. Apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2009, 21:57
super ideea
la 01.12.2009, 22:14
Bestial. Si tu esti obsedata sa ai aragazul curat? e bec.
la 01.12.2009, 22:21
super! super!
la 01.12.2009, 22:30
dany, e bec mai ales pentru ca fac poze ce il implica si ce ai scris imi demonstreaza teoria conform careia trebuie sa fii atent la orice detaliu, ca nu stii la ce se uita lumea cand pui o poza foarte tare!
la 01.12.2009, 22:45
Bravo Adinuta! Super reteta si pozele Imi place mult cum faci colajul cu poze. In ce program faci? Poate ma inveti si pe mine

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking