Ingrediente
- 2 pastravi
- o lingurita semintede fenicul
- busuioc uscat
- sare si piper
- putin ulei de masline
- 8 fire de sparanghel
- un fir de usturoi verde
- o cana cu orez brun
Mod de preparare
Orezul l-am spalat si l-am pus la fiert cu 4 cani de apa si sare, am pus capacul si am lasat la foc potrivit pana s-a absorbit toata apa si orezul a fost fiert. Secretul este sa nu ridicati capacul si sa nu amestecati in orez pana nu s-a absorbit toata apa. A iesit delicios!
Pestele curatat si spalat, l-am pus intr-o tigaie ceramica, stropit cu ulei de masline, presarat cu baza mirodenia de la fuchs, iar in interior am presarat semintele de fenicul si busuiocul uscat. Am pus capacul si l-am lasat pe foc pana s-a facut pe o parte, apoi l-am intors pe partea cealalta. Am oprit focul si l-am lasat acoperit pana s-a fiert orezul.
Sparanghelul l-am oparit putin in apa fiarta, apoi l-am pun intr-un bol cu apa rece-rece, l-am scurs si l-am tras la tigaie cu putin ulei de masline, usturoi taiat fin si putina sare.
Am servit totul cu o salata verde cu otet balsamic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu fenicul, orez brun si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|