Pastrav cu fenicul, orez brun si sparanghel

Postat de Oana in Pastrav
13 Mai 2014 | 2928 vizualizari
Pastrav cu fenicul, orez brun si sparanghel

Pentru pranzul de astazi am facut un pastrav atat de aromat si delicios cu seminte de fenicul, o nebunie!! Neaparat sa incercati!

Ingrediente

  • 2 pastravi
  • o lingurita semintede fenicul
  • busuioc uscat
  • sare si piper 
  • putin ulei de masline
  • 8 fire de sparanghel
  • un fir de usturoi verde
  • o cana cu orez brun

Mod de preparare

Orezul l-am spalat si l-am pus la fiert cu 4 cani de apa si sare, am pus capacul si am lasat la foc potrivit pana s-a absorbit toata apa si orezul a fost fiert. Secretul este sa nu ridicati capacul si sa nu amestecati in orez pana nu s-a absorbit toata apa. A iesit delicios!

Pestele curatat si spalat, l-am pus intr-o tigaie ceramica, stropit cu ulei de masline, presarat cu baza mirodenia de la fuchs, iar in interior am presarat semintele de fenicul si busuiocul uscat. Am pus capacul si l-am lasat pe foc pana s-a facut pe o parte, apoi l-am intors pe partea cealalta. Am oprit focul si l-am lasat acoperit pana s-a fiert orezul.

Sparanghelul l-am oparit putin in apa fiarta, apoi l-am pun intr-un bol cu apa rece-rece, l-am scurs si l-am tras la tigaie cu putin ulei de masline, usturoi taiat fin si putina sare.

Am servit totul cu o salata verde cu otet balsamic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu fenicul, orez brun si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata cu pastrav afumat

Postat de Constelatialeu

Salata cu pastrav afumat

Mai intai curatam cartofii si morcovul,apoi cartofii ii taiem cubulete potrivite iar morcovul rondele.Ii punem la fiert in apa cu sare,dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii lasam sa se...

Citeste continuarea

Taitei chinezesti cu peste

Postat de simona72

Taitei chinezesti cu peste

Eu am avut pastrav somonat proaspat, asta am gasit asta am cumparat, puteti folosi orice fel de peste va place. Deci, pestele curatat, spalat, condimentat cu sare si piper. Am facut o marinata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2014, 21:01
cat de delicios arata
la 13.05.2014, 21:01
tre sa fie tare bun
la 13.05.2014, 21:03
mancare sanatoasa, nu ca mine ))
la 13.05.2014, 21:03
Ce bun!
la 13.05.2014, 21:11

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking