Pastrav la tava cu legume

Postat de Doinavar in Pastrav
17 Feb 2013 | 11691 vizualizari
Pastrav la tava cu legume

Ingrediente

  • 1-2 pastravi
  • 2 rosii, 50 g telina, 50 g dovlecel
  • cateva frunze de spanac, loboda sau stevie
  • cateva frunze de patrunjel sau telina
  • 1 morcov, 1 ceapa
  • 7-8 catei de usturoi
  • 2-3 felii de lamaie
  • 100 ml vin alb (apa cu 2 linguri de otet si o lingurita de zahar)
  • 50 ml ulei
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare, curry, piper, paprika

Mod de preparare

Se curata pestele de solzi si branhii, se eviscereaza, se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper, concentrat, condimente pentru peste.
Intr-o tava lunga se pun pestii pe un pat de frunze. In interiorul pestilor introduceti bucati de ceapa, morcov, telina. Inveliti pestii cu felii de rosii si dovlecel. Adaugati in tava restul legumelor taiate bucati mari si 4-5 catei de usturoi necuratat, zdrobit cu latul cutitului. Condimentati si legumele, adaugati 300 ml apa cat sa ajunga la 3/4 din inaltimea pestilor, adaugati uleiul si acoperiti tava cu folie de aluminiu (staniol). Dati la cuptor la foc mediu 30-40 minute.

Scoateti tava, descoperiti-o, adaugati vinul (apa cu otet si zahar), adaugati daca mai este nevoie sare, piper, frunzele de telina sau de patrunjel. Dati la cuptor descoperit inca 30 minute si este gata.

Asezati pestii pe platou, trageti de pe ei feliile de rosii si dovlecei si decorati-i cu feliute de usturoi si de lamaie. Asezati pe platou legume si turnati sos din tava. Decorati cu cateva frunze verzi (patrunjel, telina, spanac, etc.).

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la tava cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastrav cu legume la cuptor

Postat de Bucataras

Pastrav cu legume la cuptor

Pune pestele intr-o tava de cuptor cu hartie de copt. Cresteaza in 3 locuri pielea pestelui pe fiecare parte. Taie marunt usturoiul verde si pune putin in fiecare...

Citeste continuarea

File de pastrav cu dovlecel, rosii si kapia

Postat de panacris

File de pastrav cu dovlecel, rosii si kapia

Recunosc că e prima oară când filetez un pește ;) N-am avut curiozitatea, nevoia și dorința, deoarece se găsește la orice oră și pescărie, file de pește. Dar, nah, acum m-a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2013, 14:42
foarte gustos
la 17.02.2013, 15:58
Imi place pastravul
la 17.02.2013, 16:09
bun bun
la 17.02.2013, 19:27

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking