Ingrediente
- 2 pastravi [ 300 gr/ buc ]
- 1 borcan mic ciuperci feliate
- 1/2 ardei rosu
- 1legatura patrunjel verde
- codite de ceapa verde
- 4 linguri orez fiert
- sare
- 100 ml ulei masline
- 100 gr faina de malai
- piper
- 150 ml smanatana slaba 12 %
- 2-3 frunze spanac
- 2-3 catei usturoi
Mod de preparare
Pestele se curata [ se lasa capul ] . Se condimenteaza cu sare , piper si se da prin faina de malai . Se pune pastravul asezat pe burta intr-o tava .
Ardeiul taiat cubulete , , jumatate legatura de patrunjel , coditele de ceapa , orezul , sare , piper si ciupercile scurse de lichid se amesteca .
Pastravul se incizeaza pe spate pornind de la cap pana aproape de coda . In buzunarul format se introduce amestecul de orez cu ciuperci .
Stropiti cu ulei si dati la cuptor 20-30 min. pana pestele este usor rumenit .
Smantana , ceialalta jumatate de legatura de patrunjel , sare, usturoiul si frunzele de spanac le mixati cu ajutorul unui blender vertical .
Serviti pestele cu sosul de smantana , decorat cu ingrediente folosite la preparare .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav umplut" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|