Peste umplut cu sunca la cuptor

Postat de cristeena20 in Peste
4 Oct 2013 | 4086 vizualizari
Peste umplut cu sunca la cuptor

Ingrediente

  • 1 peste de ocean mediu
  • 8 felii de sunca afumata (presunto)
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 cepe mari
  • 3 rosii
  • 1 pahar suc de rosii
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • usturoi
  • sare, piper, dafin
  • cartofi (1 kg)

Mod de preparare

- Pestele se curata de solzi si se dezoseaza. Alegem un peste de marime medie, fara multe oase, oceanic cu carnea alba si sa fie destul de gros in sectiune. Taiem bucati potrivite si il marinam putin cu sare, piper, usturoi. Lasam 1-2 ore acoperit la rece.

- Intre timp facem sosul: taiem ceapa si ardeiul julien, felii fine. Intr-o tigaie punem ulei de masline si calim la foc mic ceapa, sa devina sticloasa, moale. Adaugam ardeiul si continuam. La final, cand s-au inmuiat legumele zdrobim 2 catei de usturoi si adaugam 1 foaie de dafin. Adaugam rosiile taiate marunt si sucul de rosii . La final adaugam vinul alb. Mai dam un clocot cca 10 minute (foc mic), adaugand sare, piper. 

- Intr-un vas de sticla aranjam bucatile de peste pe care le umplem cu cate 2 felii de sunca afumata (presunto) si turnam sosul peste ele. Dam la cuptor cca 30-40 minute.

- Servim alaturi de rondele de cartofi prajite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste umplut cu sunca la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dorada cu cartofi aurii noi

Postat de mihaelar63

Dorada cu cartofi aurii noi

Pestele se verifica daca a fost bine curatat de solzi si se spala cu apa rece. Dorada se lasa sa se zvante de apa si se increasteaza usor pe ambele parti, la cate un deget distanta....

Citeste continuarea

Saramura de crap

Postat de Moni_alex

Saramura de crap

De curatat si taiat crapul, sotul s-a ocupat, el l-a curatat de solzi, l-a taiat bucati, capatana si coada le-am pastrat pentru ciorba. Bucatile de peste le-am condimentat cu sare, cimbru si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2013, 13:47
Păi de unde să iau eu peşte de ocean, din ăla adevărat (nu congelat din cretacic) Mai bine să merg la masa celor ce au, nu Cristeena?
Bun!
la 04.10.2013, 13:52
Te astept parinte..~
la 04.10.2013, 13:53
la 04.10.2013, 13:53
e bun cu orice tip d epeste, doar problema e sa nu aiba oase mutle, doar coloana ...ca daca re multe oase se mananca greu.
la 04.10.2013, 13:55
Vreau si eu!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking