Ingrediente
- 500 gr ficatei de pui
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 3-4 linguri unt
- optional: 3 galbenusuri fierte de ou
- sare
- piper
- 2 linguri pesmet
- zeama de ficatei
Mod de preparare
Ficateii se spala, se curata si se pun la fiert in apa cu putina sare. Ceapa si morcovii se curata si se spala si se pun la fiert in aceeasi oala cu ficateii. Se lasa la fiert cam 30-40 min.
Dupa ce s-au fiert, se scot ficateii si legumele din zeama (nu aruncati zeama) si se pun intr-un vas. Se adauga cateva linguri de unt, zeama ramasa strecurata si se blenduiesc bine. Daca va place, puteti adauga si galbenusurile de ou. In cazul in care iese pate-ul prea moale, se adauga 1-2 linguri pesmet si se amesteca.
Se condimenteaza cu sare (daca mai e cazul) si piper si se serveste cu paine sau felii crocante de graham.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|