Ingrediente
- o casoleta ficatei - 500-600 g
- o ceapa mare
- 4, 5 catei usturoi
- 150 ml vin alb
- 150 g unt
- dafin
- nucsoara
- rozmarin
- maghiran
- boia dulce
- sare, piper
Mod de preparare
Ficateii se pun la inabusit in putin ulei, stins cu apa, impreuna cu ceapa si usturoiul, acoperiti cu un capac, circa 10 minute.
Eu opresc mereu cam un sfert de ceapa si 2 catei usturoi, pe care le pun crude la sfarsit cand mixez totul, pentru a deveni mai aromat.
Apoi punem toate condimetele, si lasam in continuare pe foc inca 10-15 minute, stropind din cand in cand cu vin, astfel incat sa nu se usuce/prajeasca ficateii, ci sa aiba sos la sfarsit. Eventual mai puneti putina apa.
Cand ficateii sunt facuti, se scoate foaia de dafin, se pune untul taiat cubulete peste ficateii fierbinti, inclusiv sosul obtinut (ca sa nu iasa prea tare), punem ceapa si usturoiul proaspete, si mixam totul pana se obtine un pate fin.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|