Ingrediente
- 500 g ficat de pui
- lapte – cat sa acopere ficatul in oala
- 5-6 boabe de piper
- 1 frunza dafin
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 2 -3 linguri de coniac
- 170 g unt pentru pateu
- 2 galbenusuri de ou – fierte de consistenta tare
- sare
- 30 g unt pentru acoperit pateul
Mod de preparare
Fierbem ficateii in lapte. Condimentam cu boabe de piper, o foaie de dafin si putin cibru, insa nu punem sare pentru ca sarea intareste ficatul.
Dupa ce se fierb ii scurgem si ii mixam cu blenderul impreuna cu galbenusurile, untul, 2-3 linguri din zeama in care au fiert si cele 2 linguri de coniac. Adaugam si sare dupa gust. Daca este prea tare puteti sa mai adaugati inca 3 linguri din zeama lasata la fiert, pentru a obtine in final o consistenta cremoasa.
Punem apa la fiert intr-un ibric si cand da in clocot punem untul. Lasam sa decanteze, apoi punem spuma de unt cu o lingura peste pateu. Dam la frigider pentru cateva ore, apoi putem servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat cu lapte si coniac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|