Ingrediente
- 400 g ficat de viţel /pui
- 100 g bacon
- 1 ceapă
- sare,
- piper,
- boia dulce,
- scorţişoară
- oţet balsamic
- 1 linguriţă de zahăr
- 2 fire de ceapă verde
- 1 cană de lapte
- trei felii de franzelă
- opţional nişte ardei iute
Mod de preparare
Pâinea se înmoaie în lapte. Toci ceapa şi baconul, le rumeneşti într-o tigaie împreună cu ardeiul iute tocat mărunt. Se presară sarea, piperul, boiaua şi adăugăm ficatul, laşi să se rumenească până devine crocant şi pui scorţişoara. Apoi se pune zahărul şi amesteci până se caramelizează, laşi să se răcească totul. Scurgi pâinea bine şi o pui în blender împreună cu amestecul din tigaie şi mixezi până devine un amestec omogen.
Se răstoarnă într-un bol şi se ornează cu ceapă verde tocată mărunt. Se dă la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficat de viţel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|