Patratele cu nuca crocante

Postat de iri_love in Dulciuri
4 Mar 2012 | 6396 vizualizari
Patratele cu nuca crocante

Aceste prajiturele costituie o alta varianta vestitei baclavale pe care am preferat sa o insiropez mult mai putin decat cerea reteta . va spun sincer este la fel de buna si crocanta.

Ingrediente

  • un pachet de foi de placinte,
  • 500g de nuci macinate,
  • 200g zahar,
  • ulei de masline,
  • margarina pentru uns.       
  • pentru sirop:
  • 250ml apa,
  • 3 linguri de zahar si esenta de rom.

Mod de preparare

pentru inceput am copt un pic nuca in cuptor apoi am macinat-o.apoi am amestecat-o cu 200g de zahar.   

separat am pregatit foile  de placinta pe care le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei pentru a nu se rupe.

am uns 2 foi cu ulei de masline si am asezat apoi nuca ,in functie de cat vrea fiecare,apoi am rulat-o si am asezat-o in tava ,care am uns-o cu margarina.

dupa ce am terminat toate foile si nuca ,am taiat  ruladele formate in patrate . 

am bagat tava la cuptor si am lasat-o pana s-a copt deasupra si am am scos tava ,pentru a insiropa patratele cu siropul fiert facut din apa,zahar si esenta.   

apoi am mai lasat tava la cuptor inca 15 minute .   

putin insiropate ,dar super crocante

sa aveti pofta si spor la mancat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele cu nuca crocante" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cupcackes red velvet

Postat de cristeena20

Cupcackes red velvet

- Cupcakeurile se fac repede si foarte simplu: Intr-un bol amestecam faina, zaharul, praful de copt, cacaoa si apoi adaugam restul ingredientelor: ouale, untul, laptele , vanilia si coaja de...

Citeste continuarea

Desert bezele

Postat de Leontina_Costel1970

Desert bezele

Albusurile se lasa de seara la dezghetat ( le-am avut la congelator ), dupa ce s-au dezghetat, se pun intr-un castron mai inalt si incapator, se adauga sarea si incepem sa le mixam bine, cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2012, 18:26
like like
la 04.03.2012, 18:54
un patratel iau si eu!!!
la 04.03.2012, 19:13
bunatateee!!
la 04.03.2012, 19:33
Da ce bunatate !
la 04.03.2012, 19:41
Si noua ne place baclavaua,deci vin si eu la o feliuta

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking