Penne cu ananas caramelizat

Postat de madi_marin in Penne
25 Mar 2014 | 3758 vizualizari
Penne cu ananas caramelizat

Este cea de-a doua reţetă cu care vreau să particip la concursul lansat de Cristina Toth si pastele Băneasa pe site-ul ,,www.divainbucatarie.ro,,. Preparatul e foarte gustos!

Ingrediente

  • 250 g paste pene Băneasa
  • 1 conservă de ananas
  • 250 ml smântână de gătit
  • 4 linguri cu vârf cu zahăr brun +1 lingură extra
  • unt

Mod de preparare

Pastele se fierb  în apă amestecată cu siropul din conserva de ananas.

Zahărul se pune într-un vas la caramelizat la foc mic. Când s-a topit de tot, se adaugă smântâna lichida în fir subţire şi se amestecă până se obţine un sos. Se lasă în continuare la foc mic să se topească eventualii bulgări de caramel, apoi se adaugă ananasul tăiat cubuleţe şi se lasă să fiarbă împreună pentru 10 minute.

Pastele se amestecă cu ananasul caramelizat.

Se unge un vas de jena cu unt şi se toarnă pastele cu sos. Se presară cu zahărul păstrat şi se dă vasul la cuptor pentru 10-15 minute la foc mic.

Sunt bune şi calde şi reci.

Se pot servi cu frişcă bătută sau îngheţată.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ananas caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Penne cu vinete

Postat de susu

Penne cu vinete

Vinetele spalate se taie pe lungime apoi cubulete, se pudreaza cu sare si se pun intre doua farfurii adanci. La un interval de timp se inclina farfuriile pentru a se scurge zeama. Calim vinetele...

Citeste continuarea

Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi

Postat de Pungasa_Rogue

Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi

Iepurele se transeaza in 5 bucati, se spala, se da cu sare si se pune la foc intr-un wok impreuna cu uleiul. Pe deasupra se presara boiaua de ardei iute. Se acopera wok-ul cu un capac si se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2014, 20:09
la 25.03.2014, 20:14
bun bun
la 25.03.2014, 20:15
la 25.03.2014, 20:22
la 25.03.2014, 20:25
wooooooaaaaaaa!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking