Penne cu bacon si sos de ardei gras

Postat de Oana in Penne
27 Mai 2014 | 4867 vizualizari
Penne cu bacon si sos de ardei gras

Ingrediente

  • 200 gr penne
  • 200 gr bacon
  • un ardei gras rosu
  • 100 ml suc de rosii
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • o lingurita pesto
  • sare si piper 
  • 2 linguri ulei de masline
  • busuioc proaspat
  • parmezan

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa clocotita cu sare, dupa instructiunile de pe ambalaj.

Ardeiul gras se curata, se spala si se mixeaza la blender pana devine o crema fina. Se amesteca cu sucul de rosii si cu 100 ml apa fierbinte de la paste.

Intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga baconul, usturoiul si ceapa taiate cubulete si se lasa sa se inmoaie putin, se adauga apoi lingurita de pesto si sosul de ardei si rosii. Se potriveste cu sare si piper si se lasa sa farba la foc mic. 

Cand pastele au fiert se iau din apa cu o spumiera si se pun direct in sos si se mai dau cateva clocote.

Se servesc calde, cu busuioc tocat si parmezan proaspat ras. Delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu bacon si sos de ardei gras" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu carne tocata de pui si mozzarella

Postat de mirela0911

Paste cu carne tocata de pui si mozzarella

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.  Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga condimentele de ierburi si boia, se amesteca repede apoi se adauga...

Citeste continuarea

Musaca cu paste

Postat de ianculubita

Musaca cu paste

Calim ceapa si usturoiul in ulei,adaugam carnea,o lasam pana se albeste amestecand mereu,bulionul iar dupa cateva minute rosiile curatate de coaja,tocate marunt,dafinul,supa,sare,piper dupa care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2014, 15:49
Gust bun şi bun gust. Desigur, trebuie să spun că pentru un gurmand ca mine e prea puţin
la 27.05.2014, 15:52
Ai jumulit gaina?
la 27.05.2014, 15:54
ce bune sunt
la 27.05.2014, 15:58
Padre ))
la 27.05.2014, 16:05

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking