Penne cu legume și cod

Postat de elucubratiiculinare in Penne
14 Ian 2013 | 2968 vizualizari
Penne cu legume și cod

Ingrediente

  • 200 g penne,
  • 200 g legume congelate (mazăre, morcov, păstăi, ardei gras, porumb),
  • 300 - 400 g file cod,
  • busuioc proaspăt,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • zeama de la 1/2 lămâie,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Între timp fileul de cod se condimentează cu sare și piper pe ambele părți și se pune într-o tigaie care nu lipește unsă bine cu ulei de măsline (aprox. 1 lingură). Se ține câte 2 minute pe fiecare parte. Apoi se scoate pe un platou  și se păstrează la cald.

În aceeași tigaie adăugăm o lingură de ulei de măsline și călim 2-3 minute legumele. Când pastele sunt gata se strecoară, se clătesc cu puțină apă rece și se pun într-un castron. Adăugăm imediat legumele călite și amestecăm bine. Se împart pastele pe 2 farfurii și punem deasupra fileurile de cod rupte bucățele. Într-un castronel amestecăm o lingură ulei de măsline cu zeama de la o jumătate de lămâie și stropim pastele cu acest sos. Ornăm cu busuioc proaspăt și servim.

Poftă bună!

PS: Există o varietate mare de sosuri care pot înlocui sosul simplu de lămâie cu ulei de măsline folosit de mine. Alegerea vă aparține.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu legume și cod" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac

Postat de Pungasa_Rogue

Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac

Prazul se spala si se taie rondele. Ciupercile se spala si se taie felii subtiri. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, apoi se adauga prazul, ciupercile si putina sare si se acopera...

Citeste continuarea

Penne cu carne tocata si sos de rosii

Postat de mirela0911

Penne cu carne tocata si sos de rosii

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se strecoara, fara a le trece prin jet de apa. Se spala pieptul de pui, se dezoseaza apoi se toaca.  Intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2013, 19:00
A fost întâi desertul iar mai apoi gustarea. Cred că are un gust deosebit de bun. Mie îmi place codul
la 14.01.2013, 19:02
si mie imi place mult codul!
la 14.01.2013, 19:16
la 14.01.2013, 19:19
tare bune
la 14.01.2013, 19:51
Uuu, yummy!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking