Penne rigate bologneze

Postat de Sidy in Penne
20 Mar 2011 | 5716 vizualizari
Penne rigate bologneze

Ingrediente

  • 400 g pachet penne rigate
  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 gogosar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • chilli
  • boia
  • oregano
  • usturoi granule
  • sare
  • piper
  • marar verde patrunjel verde

Mod de preparare

Ceapa se curata si se taie marunt.
Ardeiul si gogosarul se maruntesc si ele .
Rosia se decojeste si apoi se taie cubulete mici.
Uleiul il punem la incins si adaugam ceapa, ardeiul si gogosarul. Amestecam cu o lingura de lemn pina cand ceapa devine sticloasa si legumele s-au inmuiat. Atunci adaugam rosia si asezonam. Lasam sa dea cateva clocote , apoi adaugam carnea tocata. Invartim in cratita pina cand carnea isi schimba culoarea si este fiarta.Adaugam mararul verde tocat. Daca este nevoie se mai adauga 1/2 cana cu apa si se lasa sa fiarba carnea bine.
Punem pastele la fiert in apa cu sare si le fierbem conform instructiunilor de pe punga.
Cand sunt fierte, rasturnam apa de pe ele si asezam pe farfurii portiile de paste.
La fiecare farfurie cu paste adaugam 2-3 linguri de carne tocata cu sos si presaram deasupra patrunjel verde tocat.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne rigate bologneze" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Penne cu legume si sos provensal

Postat de timea

Penne cu legume si sos provensal

Punem pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Legumele le curatam si le spalam bine. Punem wok-ul pe foc si turnam in el 2-3 linguri ulei de masline. Ceapa o taiem rondele,...

Citeste continuarea

Paste cu legume si costita afumata

Postat de AdrianUdrea

Paste cu legume si costita afumata

Costitele afumate, portionate mai mici, se spala bine si se fierb in doua ape. Prima apa se inlatura dupa doua-trei clocote, apoi costitele se spala si se pun din nou la fiert in apa cat sa fie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2011, 07:30
Mmmmmmmmmmmmmm ce arome; am ajuns si eu o data prima la masa
la 20.03.2011, 08:37
foarte bun
la 20.03.2011, 09:10
Placeeeeeeee , dar altceva in loc de paste oare ce ???
la 20.03.2011, 09:22
foarte bune
la 20.03.2011, 10:39

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking