Penne rigati cu broccolini si sprot afumat

Postat de mihaelar63 in Paste
5 Dec 2019 | 1847 vizualizari
Penne rigati cu broccolini si sprot afumat

  Spre surprinderea mea ,pentru un timp de decembrie , am gasit in piata locala broccolini . Acele inflorescente de broccoli mai mici . Se mai numesc si rapini sau broccoli japonez . Le apreciez delicatetea si gustul bun deoarece am avut si eu in gradina anii trecuti . Doamna ce le vindea , producatoare , imi spune ,, Luati , sunt cam ultimii "' Nu puteam sa refuz oportunitatea . Cu 4 lei am preparat din  inflorescentele, paste, si cu tulpinile o ciorba buna .

Ingrediente

  • 500 gr penne rigate
  • 300 gr broccolini
  • 300 gr rosii cherry -diverse culori
  • 2 conserve sprot afumat
  • 2 linguri ulei infuzat cu oregano
  • 2 linguri ulei infuzat cu ardei iute si foaie de dafin
  • 2 catei usturoi
  • 1 lamie -zeama
  • piper cu lamie
  • sare

Mod de preparare

  1. Pastele se fierb in apa clopcotita  cu sare , respectand instructiunile de pe ambalaj.
  2. Scurgeti pastele intr-o strecuratoare si le clatiti cu apa rece.
  3. Broccolini se pun intr-un bol de portelan sau intr-un vas special pentru cuptorul cu microunde .
  4. Umeziti broccolini cu o jumatate de pahar cu apa . Se dau 3-4 minute la cuptorul cu microunde . Broccolini va fi ,,al dente '',perfect gatit .
  5. Timpul difera in functie de preferintele dumneavoastra .
  6. Conservele de sprot se scurg de uleiul in care sunt conservate .
  7. Acest ulei se amesteca cu uleiurile aromatizate ,, usturoiul dat prin presa speciala ,  zeama de lamie , piperul cu lamie si sare ,
  8. Rosiile se taie jumatati .Sarati usor rosiile si broccolini .
  9. Amestecati pastele cu dressingul preparat mai inainte .
  10. Se amesteca pastele cu broccolini si se decoreaza cu bucatile de sprot afumat si rosioarele chery .

                        Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne rigati cu broccolini si sprot afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Linguini con gamberetti sau Paste cu creveti

Postat de Corina33

Linguini con gamberetti sau Paste cu creveti

Se pun pastele la fiert in multa apa cu sare. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se adauga pe rand: usturoiul taiat cubulete, ardeiul si ceapa feliate si se lasa doar cateva minute la...

Citeste continuarea

Ravioli cu ciuperci si afumatura

Postat de oanapl

Ravioli cu ciuperci si afumatura

Taie carnea afumată cubulețe mici și o călești în uleiul încins. Adaugi usturoiul tăiat feliuțe. Speli ciupercile și le tai mărunt, le adaugi peste afumătură. Speli...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2019, 12:39
la 05.12.2019, 13:03
la 05.12.2019, 13:52
Ce farfurie colorata!
la 05.12.2019, 16:03
Vreau niste sprot afumat, restul il cedez....
la 05.12.2019, 17:18
Arată ca o stea...

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking